Campagne grensoverschrijdend gedrag van de Genderkamer

non existant

Regisseur Hans Herbots  (The Serpent, De Behandeling) regisseert “NonExistent” met Natali Broods (Façades, Tabula Rasa, Déjà-Vu) en Wouter Hendrickx (De Infiltrant, Storm Lara) in de hoofdrollen, in een productie van productiehuis Eyeworks Film & TV Drama. De opmerkelijke trailer van deze fictieve film wordt gelanceerd door de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst naar aanleiding van hun campagne rond grensoverschrijdend gedrag. Ontdek de trailer!

Trailer

Met de start van het nieuwe filmnajaar, lanceert de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst een campagne die grensoverschrijdend gedrag opnieuw onder de aandacht brengt. In onderstaande trailer van de fictieve film NonExistent leggen Hans Herbots, Natali Broods en Wouter Hendrickx uit waarom ze de film niet konden draaien… Het slachtoffer had zijn/haar verhaal niet verteld.

“In onze gepolariseerde maatschappij, waar we maar al te vaak vervallen in zwart-wit denken, vond ik het belangrijk om mee te werken aan deze campagne om de Genderkamer meer bekendheid te geven. Het is soms moeilijk om grensoverschrijdend of intimiderend gedrag te doen stoppen, en een duidelijk aanspreekpunt kan daar echt bij helpen. Want als je er niet over praat, bestaat het niet. En dat gebeurt helaas nog veel te vaak”, aldus Hans Herbots.

Non Existent - affiche
Non Existent - affiche

“Ik sta volledig achter de boodschap van deze campagne en heb geen seconde getwijfeld over de samenwerking”, verklaart Natali Broods.
“Er is duidelijk nood aan een platform waar slachtoffers geholpen en begeleid worden om zonder angst erover te durven praten”, voegt Wouter Hendrickx eraan toe.

De Genderkamer vestigt met deze trailer de aandacht op het nog steeds erg actuele thema van grensoverschrijdend gedrag in de brede culturele sector en vraagt om het gesprek constructief gaande te houden.

Meer informatie over het melden van grensoverschrijdend gedrag vind je ook op de website van de Genderkamer.

Grensoverschrijdend gedrag kan zowel door het slachtoffer als door getuigen gemeld worden aan de Genderkamer


Ook interessant voor jou