Interview met Virginie Gourmel

NL

Na haar studies aan het INSAS, heeft Virginie Gourmel als camera-assistente gewerkt in Parijs en Brussel.
 
In 2006 regisseerde ze haar eerste kortfilm "Aïe!" die de aandacht trok van vele internationale festivals. Het jaar daarop produceerde ze haar tweede kortfilm "Stagman" in Polen. Daarna werkte Virginie Gourmel als DOP mee aan diverse kortfilms, documentaires, kunstenaarsfilms en modefilms.

Haar ontmoeting in 2016 met producent Patrick Quinet liet haar toe haar eerste langspeelfilm Cavale (2019) te regisseren.

mediartist probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken en te helpen vinden wat het beste bij hen past. Het is flexibel en de projectleiders zijn altijd bereid om je zo goed mogelijk te helpen en te luisteren.

virginie Gourmel
Aïe ! © Virginie Gourmel
Aïe ! © Virginie Gourmel

Wat was je motivatie om deel te nemen aan het mediartist-programma?

Virginie: "Door deel te nemen aan het mediartiestenprogramma, met name de workshops, wilde ik de beslissingen die ik tijdens mijn carrière heb gemaakt op een rijtje zetten, omdat ik het moeilijk vond om direct na mijn eerste langspeelfilm nog een film te maken. Mijn tweede job als cameravrouw raakte ook in het slop. Ik realiseerde me dat ik het erg moeilijk vond om deel uit te maken van een netwerk, dat tegenwoordig nodig is om me te ontwikkelen, vooruitgang te boeken en nieuwe contacten te leggen."

Meer weten over het mediartist-traject

mediartist is een gratis begeleidingsprogramma voor werkzoekenden. Of je nu een starter of professional bent in de sector, ontdek de verschillende loopbaanmogelijkheden, (her)teken je professioneel traject, wapen jezelf met de nodige kennis, stel concrete doelen en vind uiteindelijk een job!

Klik hier

Welke workshop vond u het interessantst?

Virginie: "Ik heb deelgenomen aan de eerste workshop, Setting the Stage, die ik erg interessant vond. Ook al was de aanpak ervan eerder "marketing"-gericht, toch kon ik er concreet mee verwoorden wie ik was, wat mijn doelstellingen waren, om het op een andere manier te doen die niet noodzakelijk de mijne was. Het hielp me om me te heroriënteren. Het was vooral mijn persoonlijke ontmoeting met de programmacoach die me een boost gaf."

Cavale © Virginie Gourmel
Cavale © Virginie Gourmel

Bekijk de komende mediartist-activiteiten

Tot slot, wat vond u van het mediartist-programma in het algemeen?

Virginie: "Naast het geven van concrete antwoorden, is het inderdaad moeilijk om iets op maat te doen, aangezien elk individu anders is. Ik vond het voorgestelde parcours goed omdat het zoveel mogelijk mensen probeert te bereiken en helpt te vinden wat het beste bij je past. Het is flexibel en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het project hebben altijd in gedachten om je zo goed mogelijk te helpen. Ze luisteren naar jou en voor mij is dit een belangrijke waarde om te benadrukken. Wat mij betreft, zou ik willen dat er nog meer afspraken en vergaderingen op regelmatige tijdstippen waren!"

Meer weten over Virginie Gourmel


Ook interessant voor jou