*Laatste plaats* Opleiding vertrouwenspersoon - voorjaar 2024

Schrijf je nu in
*Laatste plaats* Opleiding vertrouwenspersoon - voorjaar 2024

Wat is een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon werkt mee aan het voorkomen en aanpakken van psychosociale risico’s op het werk, zoals het risico op stress of burn-out, conflicten, pesterijen, geweld en ook ongewenst seksueel gedrag. Een vertrouwenspersoon biedt niet alleen een luisterend oor, maar geeft ook onderbouwd advies na een vertrouwelijk gesprek. Indien gewenst kan de vertrouwenspersoon ook bemiddelen in conflictsituaties of bekijken welke acties er ondernomen kunnen worden. Ook al ligt de uiteindelijke keuze altijd bij de werknemer.

Info over de opleiding 

In het voorjaar van 2024 organiseert mediarte in samenwerking met IDEWE een hybride opleiding tot vertrouwenspersoon. De opleiding bestaat uit drie contactdagen waarbij er vaardigheden ingeoefend worden en e-learning via een online platform. Tussen de contactdagen door is tijd voorzien voor zelfstudie waarbij de deelnemer de online modules volgt. Tijdens de opleiding raakt de deelnemer vertrouwd met de wetten en procedures rond psychosociaal welzijn op het werk en leert de vertrouwenspersoon in spe om de regels concreet toe te passen in de praktijk aan de hand van het wettelijke stappenplan, de klachtenprocedure en modeldocumenten. Na het beëindigen van deze opleiding, ontvangen de deelnemers een getuigschrift.

Over IDEWE

IDEWE is de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in België. Met medisch toezicht en risicobeheersing bouwt IDEWE mee aan een veilige en gezonde werkomgeving. IDEWE verzorgde reeds enkele opleidingstrajecten tot vertrouwenspersoon bij het sociaal fonds voor de podiumkunsten.

Praktisch 

Opleidingsdagen:

 • maandag 12/02/2024: kick-off van 14u-16u via MS Teams

 • woensdag 28/02/2024: 9u-17u bij mediarte

 • woensdag 20/03/2024: 9u-17u bij mediarte

 • woensdag 24/04/2024: 9u-17u bij mediarte

Prijs

De kostprijs van de opleiding bedraagt 850 euro (vrij van btw). Deze prijs is inclusief toegang tot het online leerplatform tot 6 maanden na deelname. Drank en lunch (bij een volledige dagopleiding) worden gratis aangeboden.

Korting

 1. Werkgevers die vallen onder paritair comité 303.01 kunnen vanaf heden gratis inschrijven voor alle opleidingen die door mediarte worden georganiseerd. Om gratis te mogen deelnemen zal mediarte na inschrijving een bewijs opvragen dat de betreffende deelnemer op de payroll staat.
   
 2. Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Meer info over de kmo-portefeuille hier.
   
 3. Micro-, kleine en middelgrote ondernemingen met een hoofdkantoor hebben dat is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen via het gewest een premie aanvragen. Opgelet! De subsidie moet één maand voor de start van de opleiding aangevraagd worden. 
   
 4. Individuen die willen deelnemen aan deze opleiding, maar niet verbonden zijn aan een onderneming en bijgevolg geen beroep kunnen doen op een korting via de KMO portefeuille, krijgen een korting van 40%. Aan toewijzing van deze korting zijn volgende criteria verbonden:
  — Ervaring in 1 of meerdere gebieden (AV, digitaal, journalistiek)
  — Minimaal 4  jaar ervaring in de sector 
subsidie

Inschrijven

Schrijf je nu in