Waarom de #BelgianGamesIndustry thuiswerken zou moeten omarmen

flega

Hoewel we erin geslaagd zijn de verspreiding van het coronavirus te vertragen en we ons voorzichtig voorbereiden om onze dagelijkse routines weer aan te vatten, betekent binnen blijven nog steeds levens redden. Omdat thuiswerken in de nabije toekomst de norm zal blijven, namen we contact op met enkele van onze grotere lokale studio's, om te horen hoe zij deze verandering van tempo hebben ervaren.

“Het ging heel vlot”, zegt Jeroen Janssen van de Leuvense studio Happy Volcano. Het team werkte al een ​​paar dagen voordat de regering het thuiswerk afdwong, niet meer op kantoor. "Aangezien het werk toch allemaal digitaal gaat, was dat niet zo'n grote schok." 

Kevin Haelterman van LuGus Studios in Hasselt heeft een soortgelijk verhaal: “Een week voor de sluiting zijn we snel overgestapt op thuiswerken. Ik wilde niet het risico lopen het team tijdens het pendelen naar kantoor in gevaar te brengen."

flega
©lugus studios

Vertrouwen in je team en goede communicatie essentieel zijn om de dingen te laten werken.

Kevin Haelterman - Lugus studios

Communicatie is de sleutel om alles vlot te laten verlopen. Beide teams beginnen hun dag met een ochtendgesprek, waarbij iedereen uitlegt waar ze aan zullen werken en waar ze een handje kunnen gebruiken. "Dit is niet anders dan de stand-up meeting voorheen op kantoor, alleen vindt het nu online plaats", legt Janssen uit. Het team gebruikt de hele dag door moderne communicatietools zoals Slack en Discord om het werk te delen en elkaar te helpen. Happy Volcano organiseert in de late namiddag een tweede telefoontje om te zien hoe het ging, Teamleden bij LuGus gebruiken schriftelijke rapporten om hun voortgang bij te houden.

happy volcano
©happy volcano

( ... )

Artikel door Christophe De bont

Lees het volledige artikel op flega.be


Ook interessant voor jou