Tool loopbaanonderbreking - Break@work

Break@work
Foto: rawpixel.com by Unsplash

Online tool toont gepersonaliseerd overzicht loopbaanonderbreking

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters heeft vorige week, samen met de RVA, de online toepassing Break@Work voorgesteld. Via Break@Work kan iedereen zien hoeveel maanden loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof ze al hebben opgenomen en nog kunnen opnemen.

Minister Peeters: “Als we Werkbaar en Wendbaar Werk in de praktijk willen brengen, dan moeten we mensen de kans geven architect te worden van hun eigen carrière. Hen meer autonomie en mogelijkheden geven om hun arbeidstijd zelf te beheren. Daarom heb ik in 2016 aan de RVA de opdracht gegeven om Break@Work te ontwikkelen. Break@Work laat mensen toe om op een eenvoudige en overzichtelijke manier na te gaan welke mogelijkheden men nog heeft om een tijdje minder te gaan werken. Het laat mensen toe de eigen loopbaan in handen te nemen.”

In 2017 ontving de RVA alleen al via het contactformulier op hun website 55.000 berichten, of zo’n 150 per dag. Meer dan de helft van die berichten gaan over loopbaanonderbreking. Daarnaast gaan ook 30% van de telefoontjes die bij de RVA binnenlopen over loopbaanonderbreking en is loopbaanonderbreking voor 34% van de bezoekers van de RVA-kantoren de reden van hun bezoek.

Heel wat van die vragen gaan over de reglementering: ‘welke regimes bestaan er?’, ‘hoeveel maanden kan ik opnemen voor mijn kind?’ en ‘hoeveel bedraagt de uitkering?’. Maar ook meer persoonlijke vragen zoals ‘hoeveel maanden nam ik eigenlijk al op en hoeveel kan ik nog opnemen?’

Break@Work biedt een antwoord op die vragen. Het zorgt ervoor dat mensen met enkele muisclicks een gepersonaliseerd antwoord krijgen op hun specifieke vraag.

Het volledig artikel lezen?

Meer info over tijdskrediet?


Ook interessant voor jou