Een vormingsplan opstellen

vormingsplan

Opleiding maakt een verschil. Het helpt medewerkers om snel operationeel te worden, hun werk efficiënter uit te voeren, mee te kunnen met veranderingen in onze hoogtechnologische en snel evoluerende sector, een loopbaan lang.

Stap 1: Breng het opleidingsbeleid van jouw bedrijf in kaart

Deze voorbereiding bevat een aantal uitgangspunten over de doelstelling en inrichting van het leren en opleiden in de organisatie. Het beschrijft de ambitie en de kaders voor de activiteiten die plaatsvinden om medewerkers op te leiden en te stimuleren in hun ontwikkeling.

Aan de hand van volgende vragenlijst kan jouw onderneming deze in kaart brengen.

Ervaar je bepaalde problemen of heb je vragen? Stuur deze gerust naar info@mediarte.be of contacteer ons op 02 428 17 11

Breng jouw opleidingsbeleid in kaart

Aan de hand van volgende vragenlijst kan jouw onderneming de doelstelling en inrichting van het leren en opleiden op de werkvloer in kaart brengen.

Stap 2: Stel een gedetailleerd vormingsplan op voor jouw medewerkers

Heb je aan de hand van onze tool jouw talentmanagementbeleid in kaart gebracht, dan beschik je over een referentiekader waarbinnen je het eigenlijk opleidingsplan binnen je bedrijf kan vormgeven. Met een gedetailleerd vormingsplan stuur je doorheen het jaar het effectieve plannen en programmeren van leeractiviteiten in je organisatie aan. Het zal je werk vereenvoudigen. 

Download Template vormingsplan
XLS - 19.12KB

Een opleidingsplan is geen controlerende tool die strikt nageleefd moet worden. Voor het bedrijf is het een flexibel instrument dat helpt bij het beheer van de aanwezige competenties en te volgen opleidingen.

De informatie opgenomen in een opleidingsplan is confidentieel. mediarte maakt een algemene analyse en brengt de behoefte van de sector op vlak van competenties en opleidingen in kaart.  

In het kader van de CAO Vorming delen alle ondernemingen uit PC227 en PsC303.01 jaarlijks aan mediarte mee hoe zij de verschillende vormingsinspanningen zullen uitvoeren. Lees hier meer over de CAO Vorming 2022-2023

Voor alle vragen en info hieromtrent: contacteer ons.

Welke voorwaarden gelden er voor werkgevers met meer dan 20 werknemers?


Ook interessant voor jou