Wat kan je verwachten van mediartist?

project

Schrijf je nu in voor het mediartist-begeleidingsprogramma en geef je carrière een nieuwe boost of richting! Ons begeleidingsprogramma is volledig gratis en is gericht op werkzoekenden met aspiraties in de audiovisuele, film- en digitale sector.

Het mediartist-traject

traject

Ons begeleidingstraject is opgebouwd uit een reeks van 4 workshops om jouw professionele ontwikkeling optimaal te stimuleren, samen met ondersteuning van de andere deelnemers. Deze 4 momenten vormen het hart van ons programma. Ze volgen een logische opeenvolging: we beginnen met het ontleden en (her)inbeelden van jouw persoonlijk carrièreplan en vertalen jouw project in concrete doelstellingen. Met jouw carrièreplan in het achterhoofd, creëren en/of verfijnen we vervolgens jouw personal branding en netwerkstrategie. Dit doen we met de hulp van de groep en een aanwezige professionele coach. Het doel is deze groepssessies te verlaten met een concreet actieplan en bijhorende ideeën voor verdere acties.

mediartist zit ook boordevol extra's: infosessies en sectorevents die we volgens jouw specifieke behoeften vormgeven. Deskundigen uit het brede audiovisuele veld zullen je cruciale informatie verschaffen en begeleiden over specifieke onderwerpen: budgettering van een av-project, de verschillende manieren om fondsen te werven, hoe je een producent kan overtuigen met je concept, contracten en arbeidsvoorwaarden in de sector….

Je maakt eveneens ook kennis met professionals uit de sector tijdens onze netwerkevents: Inside the company (bezoek, ontdekking van de interne workflow en netwerkmoment “Inside the company” (bezoeken aan bedrijven in de audiovisuele en digitale sector, ontdekken van hun manier van werken, hun waarden, hun behoeften aan talent, gevolgd door een netwerkmoment), jobbeurzen/speed dates en professionele events die we mee vormgeven met externe partners zoals BRIFF, Anima Festival, VKRS, ...

mediartist is - boven alles! - netwerken. En vanzelfsprekend leg je contacten met andere deelnemers aan het programma. Dankzij mediartist creëer èn bouw je jouw netwerk uit!

voordelen

Doorloop de eerstkomende activiteiten!

elisa buccolini

quote Omdat ik deze sector niet kende, zocht ik begeleiding om concrete aanwijzingen te krijgen om mij in deze wereld te integreren. quote

ELISA BUCCOLINI - PRODUCTIE

Wie kan deelnemen aan ons begeleidingsprogramma?

Het project verwelkomt personen met of zonder beroepservaring die een activiteit in de audiovisuele sector ambiëren, van welke leeftijd ook en ongeacht het audiovisueel vakgebied dat je voor ogen hebt (acteur, scenarioschrijver, regisseur, technicus, producent, sound designer, journalist, grafisch ontwerper, enz.).

Ben je een starter en weet je niet goed hoe te beginnen? Wilt je van koers veranderen, maar aarzel je? Of ben je gewoonweg de weg kwijt? Je bent een actieve professional maar je hebt het gevoel dat je loopbaan stagneert? Wil je je netwerk uitbouwen? Je hebt nog nooit stilgestaan bij je ‘persoonlijke branding of heb je eerder het gevoel dat je je moet herbronnen? Het mediartist-traject stelt ons in staat deze uitdagingen aan te gaan in de verschillende fasen van een loopbaan!

Handig om te weten!

  • Het staat je vrij deel te nemen aan alle activiteiten van het traject, of om enkel deel te nemen aan de workshops, talks en events die voor jou van belang zijn. Wij raden je aan zoveel mogelijk events bij te wonen om zoveel mogelijk elementen van het programma te kunnen inzetten bij de zoektocht naar werk en het leggen van nieuwe contacten.
  • We lanceren 3 keer per jaar een nieuw begeleidingstraject. Je kan echter op elk moment van het jaar deelnemer worden van het programma en instant participeren aan gesprekken, ontmoetingen en events die je aanbelangen, in afwachting van de start van een nieuw traject.
  • Toegang tot het project is volledig GRATIS en de begeleiding kan een duurtijd hebben tot 1 jaar. Je hebt de mogelijkheid om op eender welk moment het programma te verlaten.
  • We organiseren omtrent dit project regelmatig informatiesessies die aan al je vragen beantwoorden. Hou onze berichtgeving zeker in het oog.
  • Het programma bestaat uiteraard ook in het Frans. De Franstalige agenda vind je hier.
huei li

quote Door het grote aanbod aan talent is de concurrentie hoog. Het is niet zo evident om opgemerkt te worden en daarom is het van groot belang dat je een sterke portfolio of een demo-reel kunt presenteren. quote

HUEI LI YAP - 3D ARTIST

Wie zijn de personen die je verder zullen begeleiden?

virginie

VIRGINIE GRULOIS

PROJET MANAGER MEDIARTIST (FR)

virginie.grulois@mediarte.be
edith

EDITH DEPAULE

PROJECTMEDEWERKER LOOPBAANBEGELEIDING (FR)

edith.depaule@mediarte.be
sjoera

SJOERA HOOGSTEDER

COACH & PROJECT MANAGER LEARNING & DEVELOPMENT (NL)

sjoera.hoogsteder@mediarte.be
nathalie

NATHALIE DOUXFILS

COACH MEDIARTIST (NL)

nathalie.douxfils@mediarte.be
powered by

Ook interessant voor jou