mediartist - info & inschrijving

mediartist traject

Inschrijven voor het mediartist begeleidingstraject

Wens je deel te nemen aan het mediartist-programma? 


• Registratievoorwaarden: voltijds of deeltijds werkzoekend zijn, ingeschreven zijn bij Actiris en gedomicilieerd zijn in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest)
• Gelieve je cv en Actiris-inschrijvingsbewijs bij de hand te houden wanneer je het inschrijvingsformulier invult. 

mediartist is een gratis begeleidingsprogramma voor werkzoekenden die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen en ingeschreven zijn bij Actiris.
Wil je een professionele carrière starten of verder uitbouwen in de audiovisuele, film- of digitale sector? Of je nu een starter bent of professional in de sector, ontdek de verschillende loopbaanmogelijkheden, (her)teken je professioneel traject, wapen jezelf met de nodige kennis en stel concrete doelen! Wij ondersteunen jou in alle stadia van het proces, hetzij via infosessies, talks, collectieve workshops, netwerkmomenten, individuele coaching of ondersteunende mailings. 

Het mediartist-programma is opgebouwd rond 3 pijlers: informatie, ondersteuning, en netwerking.

Het mediartist traject

mediartist trajet

Het mediartist begeleidingstraject bestaat uit een reeks workshops die jouw professionele ontwikkeling stimuleren, samen met de ondersteuning van de andere deelnemers.
Het begeleidingstraject volgt een chronologische logica, van het verduidelijken van jouw professioneel doel tot specifiek gerichte netwerkmomenten, inclusief de uitwerking/verbetering van jouw cv en een personal brand-strategie.

De begeleiding start met de workshop Setting the Stage en eindigt met een afrondende Wrap-up sessie. Het basisprogramma loopt over een periode van ongeveer 3 maanden. Tussen elke workshop krijg je een reeks oefeningen om je verder te ontwikkelen. Verlang je naar meer verdieping of heb je nood aan een klankbord, dan kan je een individueel gesprek inplannen.

Hoewel het programma “à la carte” is, raden we aan het hele traject te volgen. Zodoende kan je de gunstige effecten van het programma, in jouw zoektocht naar werk, of de uitbouw van een professioneel netwerk, nog vergroten!

mediartist, de extra’s

mediartist trajet

mediartist is ook een reeks gerichte informatiesessies, waar deskundigen van mediarte en de audiovisuele sector jou informeren rond verschillende thema’s, zoals de arbeidsvoorwaarden in de sector, het budgetteren van een project, verschillende manieren om fondsen te werven, het overtuigen van een producent, enz.. Er zijn ook extra workshops op maat van de behoeften en verzoeken van de mediartist-en (pitching voor auteurs en regisseurs, hoe zich voorbereiden voor een interview of sollicitatiegesprek, ...)

Op de mediarte-website vind je aanvullende inhoud (artikelen, video's, replay’s...) om je verder te verdiepen.

mediartist is - boven alles! - netwerken.
Je maakt kennis met professionals uit de sector tijdens specifieke momenten die we aan netwerking wijden: Talks, Inside the company, Job Fairs, of tijdens de professionele evenementen die we samen met externe partners organiseren zoals BRIFF, Anima Festival, VKRS, ...
Last but not least zal je ook een professioneel netwerk creëren of uitbreiden mede dankzij de andere deelnemers aan het programma.

De menukaart

Het mediartist basisprogramma en de extra’s zijn "à la carte": je bent vrij om het volledige traject te volgen of om enkel deel te nemen aan bepaalde infosessies, workshops of netwerkmomenten die jou nuttig lijken in je persoonlijke traject.

Het basisprogramma start 2 maal per jaar. Je kan echter op elk moment van het jaar inschrijven en aansluiten voor het mediartist begeleidingstraject en vanaf de eerste dag ondergedompeld worden met talks en infosessies die op regelmatige tijdstippen georganiseerd worden.

Handig om weten

  • Toegang tot het project is GRATIS en de begeleiding kan een duurtijd hebben van maximum 1 jaar, met een maximum van 55u aan groepssessies (een combinatie van informatie, begeleiding en netwerking) en 5u individuele begeleiding (wordt individueel geëvalueerd) 
  • We organiseren omtrent dit project regelmatig informatiesessies die aan al je vragen beantwoorden. Hou onze berichtgeving zeker in het oog.
  • Je kan ten allen tijde je kandidatuur stellen
  • Het project vindt uiteraard ook plaats in het Frans: Hier vind je het Franstalige mediartist- opleidingsaanbod

Het huidige aanbod aan infosessies, workshops en netwerkmomenten voor mediartists vind je hier !

Wie kan zich inschrijven? 

De toelatingsvoorwaarden om deel te nemen aan het mediartist-project:

  • officieel werkzoekende zijn, ingeschreven zijn bij Actiris (voltijds of deeltijds) en gedomicilieerd zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • de wil en ambitie hebben om te werken in de audiovisuele-, film- of digitale sector

Het project verwelkomt individuen met of zonder professionele ervaring, komend uit verschillende vakdomeinen (acteurs, scenarioschrijvers, regisseurs, technici, producenten, muzikanten, journalisten, grafisch ontwerpers,... zijn welkom).

Contacteer ons

Aarzel niet ons een mailtje te sturen naar mediartist@mediarte.be indien je specifieke vragen hebt. We zijn er om jullie te helpen!

Download Reglement en privacy beleid
PDF - 56.32KB

Schrijf je in

Wens je deel te nemen aan het mediartist-programma?


Ook interessant voor jou