08.04.19 Lanceringsevent voor het project mediartist

Lanceringsevent voor het project mediartist

mediarte presenteerde gisteravond mediartist. Voor de gelegenheid kwamen verschillende gasten praten over de audiovisuele sector in België of zijn gekomen om hun professionele ervaring te delen:

  • Voorstelling van Screen Brussels en de Brusselse audiovisuele sector: hoe ontwikkelde de sector zich de voorbije jaren?
  • Presentaties door professionelen uit de sector: Constantin Beine (Enclume animation studio), Jasper Flikschuh (Les Mecs)
  • ‘de rol van de Commissie Kunstenaars’, uitleg door Fernard De Vliegher, advocaat en Voorzitter van de Commissie Kunstenaars

mediartist is een begeleidingsprogramma voor Brusselse werkzoekenden die aan de slag willen in de audiovisuele, film en digitale sector. Dit nieuw project kadert in een partnerschap met Actiris.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​duurzame carrière op te bouwen als kunstenaar in de audiovisuele, film- en digitale sector. Bijna 6.300 Brusselse werkzoekenden willen werken in de artistieke sector. mediartist stelt zich tot doel om specifieke obstakels voor de tewerkstelling op te heffen, om artiesten te begeleiden bij hun professioneel traject, om hen uit te rusten met de tools die deze cruciale vragen beantwoorden: Wat is mijn carrière-project? Waar zoek ik (opnieuw) naar werk? Welk salaris mag ik anticiperen? Hoe vind ik subsidies? Hoe onderscheid ik mezelf online ? Hoe bouw ik mijn netwerk uit?

"mediartists" worden uitgenodigd om de mogelijke carrieres binnen de sector te ontdekken, hun loopbaan (opnieuw) vorm te geven en de nodige tools te verwerven om een ​​concreet actieplan te implementeren. Ze ontmoeten ook professionals uit de sector en optimaliseren hun inspanningen. Het begeleidingsprogramma richt zich op drie actieterreinen:

- informeren door middel van workshops, leer- en informatiesessies

- begeleiden via individuele coachingsessies

- faciliteren van netwerkvorming dmv evenementen

Dit project is bedoeld voor Brusselse werkzoekenden die aan de slag willen in de audiovisuele, film- en digitale sector. Zowel jong afgestudeerden, werklozen die al enigszins actief waren in de sector als werkzoekenden die hun beroepsoriëntatie willen wijzigen om zich in de AV-sector te begeven.

Meer informatie vind je op mediartist.be

mediartist launch

Ook interessant voor jou