mediaNXT - de audiovisuele sector zoekt talent

medianxt 2023

mediaNXT geeft een kans aan iedereen die een kans nodig heeft.

Vlaanderen bulkt van talent dat niet altijd de weg vindt naar de audiovisuele sector. Via mediaNXT, een initiatief van mediarte en Minister van Media Benjamin Dalle, slaan verschillende audiovisuele ondernemingen de handen in elkaar om in 2023 drie verschillende opleidingstrajecten aan te bieden rond knelpuntberoepen in de sector.

Wat is mediaNXT?

mediaNXT is een bootcamp en opleidingstraject voor werkzoekende starters waarbij ze drie à vijf weken lang een intensieve opleiding krijgen. Tijdens de eerste week worden ze in groep ondergedompeld in de werking van de sector via masterclasses en workshops. Daarna verspreiden ze zich over diverse ondernemingen waar ze elk twee à vier weken lang op de werkvloer begeleid worden.

mediarte en de partners schakelen hun beste professionals in om een workshop of masterclass te laten geven. Informatie verstrekken, netwerken, professionele ontwikkeling en ondersteuning zijn de doelstellingen van deze trajecten.

mediaNXT rolt drie trajecten voor jou uit:

  • mediaNXT audio
  • mediaNXT cinematografie
  • mediaNXT ???

Diploma is geen must, motivatie wel

mediaNXT mikt op iedereen die een carrière in de audiovisuele sector ambieert. Heb je geen diploma, netwerk of professionele ervaring? Dat maakt niet uit. mediaNXT is er voor iedereen die gemotiveerd is en een duwtje in de rug kan gebruiken om ervoor te gaan.

Selectiecriteria

  • Motivatie en passie zijn een must
  • Basiskennis (hiermee bedoelen we dat je weet waarover het gaat)
  • Wil om te leren (verrijk jezelf met tutorials en zelfstudie)

Schrijf je hier in voor een van de trajecten!

mediaNXT 2022

Tijdens mediaNXT 2022 hebben Woestijnvis, VRT, Play Media, Mediahuis en DPG Media hun deuren geopend voor 30 (toekomstige) content creators. Een tiental deelnemers hebben ondertussen een job bij een van de opleidingspartners. Tijdens de eerste twee weken werden er verschillende workshops en talks gegeven door onder andere Memes van’t Stad, Raf Njotea, Xander Desmet, Jonas Lips, Desna Lespinoy, Flo Windey, Samuel De Graef, Shauni Van Impe, Tess Uytterhoeven, Xavier Taverne, … 

Na deze verrijkende weken konden de jongeren aan de slag bij de vijf mediahuizen: social media bij Studio Brussel, fotoredacteur bij De Standaard, content creator bij HLN, digital marketing bij VTM GO, … waren allemaal opleidingstrajecten die de mediaNXTers konden volgen.

Bekijk de aftermovie


Ook interessant voor jou