Skip to main content

ACV-LBC

ACV

Het ACV is met 1,7 miljoen leden de grootste vakbond van België. Het ACV behartigt je persoonlijke en collectieve belangen op het gebied van werk en inkomen. Je werk is immers een belangrijk deel van je leven en dat willen zij graag ondersteunen.

Enerzijds door op te komen voor je individuele belangen, anderzijds door goede collectieve afspraken te maken via het sluiten van cao’s.

Via een netwerk van 150 dienstencentra brengen ze de vakbond bij je in de buurt. ACV-leden kunnen er onder meer terecht voor hulp en advies bij vragen rond werk, inkomen en juridische bijstand. Ook voor het opmaken van een werkloosheidsdossier ben je bij een ACV-dienstencentrum aan het juiste adres.

Zowat 320.000 mensen in Vlaanderen en Brussel zijn al aangesloten bij de LBC-NVK. Daarmee is de LBC-NVK de grootste vakbond voor bedienden en kaderpersoneel in België. De LBC-NVK is bovendien een deel van het ACV, dat de belangen behartigt van meer dan één miljoen werknemers in ons land. 

Als vakbond komen ze niet alleen op voor mensen die werken. Ze springen ook in de bres voor mensen die (nog) geen werk hebben. Studenten, schoolverlaters, werkzoekenden, bruggepensioneerden en (toekomstige) gepensioneerden… 

Allemaal kunnen ze bij de LBC-NVK terecht met vragen en problemen.

Tijs Hostyn

Tijs Hostyn
vakbondssecretaris

Toekomststraat 17
1800 Vilvoorde

e-mail

Meer informatie vind je op de website van het acv


Ook interessant voor jou