Een opleidingsplan opstellen

Opleiding maakt een verschil. Het helpt medewerkers om snel operationeel te worden, hun werk efficiënter uit te voeren, mee te kunnen met veranderingen in onze hoogtechnologische en snel evoluerende sector, een loopbaan lang.

Stap 1: Breng het opleidingsbeleid in kaart van jouw bedrijf

De sociale partners uit de audiovisuele sector hebben een CAO opleiding goedgekeurd. Maar om ten volle te profiteren van de positieve effecten van opleiding is een stevig opleidingsbeleid in elk bedrijf nodig.

Dit kan aan de hand van onze tool. Je krijgt enkele stellingen en vragen voorgelegd die samen een indicatie geven van de opleidingsbeleid binnen jouw bedrijf, aangevuld met enkele concrete vragen die peilen naar de huidige praktijk.

Breng jouw opleidingsbeleid in kaart*

Aan de hand van volgende vragenlijst kan jouw onderneming de doelstelling en inrichting van het leren en opleiden op de werkvloer in kaart brengen.

*Elk bedrijf heeft de verplichting om jaarlijks zijn opleidingsbeleid in kaart te brengen.

VOORDELEN VOOR DE WERKGEVER

  • Je krijgt de mogelijkheid om Mediastages op te starten binnen het bedrijf.
  • Je krijgt de mogelijkheid om een financiële ondersteuning aan te vragen in het kader van talentontwikkeling.
  • Je kan het plan gebruiken om de communicatie rond opleidingen te faciliteren en alle leeractiviteiten aan te sturen.
  • Je krijgt de nodige inzichten om met succes een opleidingsbeleid op te zetten binnen het bedrijf.

VOORDELEN VOOR DE HELE SECTOR

  • Het helpt om de opleidingscultuur binnen de audiovisuele sector te analyseren en kan een indicator zijn van de prioritaire acties die opgezet kunnen worden om het opleidingsbeleid in de audiovisuele sector te ondersteunen.
  • Het helpt om zicht te krijgen op de kwaliteiten die verwacht worden van mediaprofessionals om doelstellingen van ondernemingen in de sector te behalen. Een sectorspecifiek opleidingsaanbod kan ontwikkeld worden en nog beter aansluiten op de verwachtingen van de audiovisuele sector.

Stap 2: Stel een gedetailleerd opleidingsplan op voor jouw medewerkers

Heb je aan de hand van onze tool jouw talentmanagementbeleid in kaart gebracht, dan beschik je over een referentiekader waarbinnen je het eigenlijk opleidingsplan binnen je bedrijf kan vormgeven. Met een gedetailleerd opleidingsplan stuur je doorheen het jaar het effectieve plannen en programmeren van leeractiviteiten in je organisatie aan. Het zal je werk vereenvoudigen. 

Het eigenlijke opleidingsplan opstellen

Een strategisch opleidingsplan geeft aan welke opleidingen moeten plaatsvinden om de organisatiedoelstellingen te
bereiken.

Een opleidingsplan is geen controlerende tool die strikt nageleefd moet worden. Voor het bedrijf is het een flexibel instrument dat helpt bij het beheer van de aanwezige competenties en te volgen opleidingen.

De informatie opgenomen in een opleidingsplan is confidentieel. mediarte maakt een algemene analyse en brengt de behoefte van de sector op vlak van competenties en opleidingen in kaart.  

Voor alle vragen en info hieromtrent: contacteer ons.


Ook interessant voor jou