Dompel je onder in een bad van industrie-events tijdens het Filmfestival van Oostende

ffo

Ben je een jonge filmmaker, werk je aan een serie, of wil je je graag laten inspireren? mediarte nodigt je uit om aan interessante workshops en talks deel te nemen tijdens het Filmfestival van Oostende van 27 januari tot en met 04 februari 2023. 

Je gaat met een groep gelijkgestemden op pad en kan interessante informatie en vooral nieuwe inspiratie en energie opdoen tijdens het festival. Je netwerk kan uitbreiden en je horizon verbreden. En dan zijn er nog filmtickets te verkrijgen, dus: geef jezelf nog een cadeau voor het nieuwe jaar en schrijf je nu al in, de plaatsen zijn beperkt!

Programma

Zondag 29 januari: Industriedag van de toekomst

11u: Het Debat van De Ensors

De genomineerde films vormen de basis voor het Debat van De Ensors: ‘Wat zegt die selectie over ons audiovisuele landschap?’.

14u: Future Proof

De Panel Young Talents zijn vijf jonge makers (acteurs maar ook een scenarist en een regisseur) die zeer recent op de proppen zijn gekomen met markant nieuw werk of die in de nabije toekomst een nagelnieuw project op de wereld loslaten.

16u: Masterclasses

  • Van kunstenaarsstatuut naar kunstwerkattest
  • Contractonderhandeling voor dummies
  • Hervorming auteursrechten

Schrijf je gratis in voor de industriedag van de toekomst

Enkel gratis voor Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris of - 26-jarigen die in de film (willen) werken

Dinsdag 31 januari: Jamies Tutorials voor business

De Jamies Tutorials voor business inspireert iedereen die op professioneel vlak mee wil zijn met de nieuwste trends, technologieën en ontwikkelingen op vlak van content en het gebruik ervan. In een reeks van zes talks komen experts uit de sector uit de doeken doen hoe online media ingezet kan worden om organisaties en bedrijven te versterken. 

Op dinsdagnamiddag 31 januari zijn professionelen welkom om 14.00 uur in De Grote Post in Oostende. De Jamies Tutorials voor business worden afgesloten met een netwerkmoment.

Meld je aan om gratis deel te nemen aan de Jamies Tutorials voor business

Enkel gratis voor Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris

Woensdag 1 februari: Jamies Tutorials voor creative talents

Op woensdagnamiddag 1 februari 2023 zijn creatieve talenten en iedereen die dat wil worden welkom van 13.30 uur tot 16.00 uur in De Grote Post in Oostende. De Jamies Tutorials voor creative talents eindigen met een drankje om op te warmen voor De Jamies later op de avond.

Meld je aan om gratis deel te nemen aan de Jamies Tutorials voor creative talents

Enkel gratis voor Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris

Donderdag 2 februari: Vragen die inclusie helpen verhogen

14u: Rondetafelgesprek vragenlijsten rond inclusie 

Samen met Aminata Demba van Represent stelde mediarte met de steun van Vlaams Minister van Media Benjamin Dalle vragenlijsten op om makers en werkgevers aandachtig te maken op hoe inclusief hun werking is en tips om de inclusiviteit te verhogen. De focus werd gelegd op personen met een functiebeperking, lgbtqi+, gender en migratieachtergrond

15u15: Toepassing vragenlijsten inclusie op ‘Zonder afspraak’

‘Zonder afspraak’ is een kleurrijke comedy over de dromen die we allemaal koesteren, de praktische bezwaren die daarbij in de weg staan, en de soms verrassende en verregaande gevolgen als die twee botsen. De serie is een productie van Canvas en Willem Wallyn.

16u30: Toelichting mediaNXT door mediarte

In de voorbije MediaNXT lag de focus opDigital Content Creatives. Dit traject werd gerealiseerd in partnerschap met VRT, DPG Media, SBS, Mediahuis en Woestijnvis. De partners zorgden voor 49 masterclasses en 33 opleidingsplekken. De beleving hiervan was een succes. Dat zie je in de After Movie. Voor 2023 heeft mediarte nieuwe trajecten in petto die we graag toelichten. 

16u45: Toelichting impulspremie gender

Via de impulspremie voor gender stimuleert het VAF producenten om meer op zoek te gaan naar vrouwelijk talent. Een producent die na afwerking van een project op basis van objectieve criteria kan aantonen dat kansen gegeven werden aan vrouwelijk talent, kan met een impulspremie (automatische steun) een nieuw project met vrouwelijke makers aanvatten.

Schrijf je gratis in voor vragen die inclusie helpen verhogen

Enkel gratis voor Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris of - 26-jarigen die in de film (willen) werken

Vrijdag 3 februari: Grenzeloos netwerken

10u: Industrie Speeddates

Heel de voormiddag krijgen industrie professionals uit Vlaanderen en Nederland de kans om elkaar te ontmoeten.

13u: Awards Ceremonie FFO23

Wie wordt door de Unie van de Filmkritiek met de UFK-prijs beloond en welke film binnen de SOON!-, COOP!- en LOOK!-competities wordt tot Beste Film van de respectievelijke selecties bekroond. 

14u: Grensverleggers

Grensverleggers is binnen 'Nederland Buurland' een nieuw initiatief waarmee we het netwerk uitbreiden naar makers van TV-series en animatie.

Schrijf je gratis in voor Grenzeloos netwerken

Enkel gratis voor Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris of - 26-jarigen die in de film (willen) werken


Ook interessant voor jou