Interview team - 5 vragen voor Vicky

Meet the team

Als projectbeheerder Welzijn & Inclusie is Vicky Van Bellingen bij mediarte verantwoordelijk voor het actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag in de media, de mediasensor-enquête, de loopbaanbevraging en de opleidingen vertrouwenspersoon. Daarnaast kan je altijd bij haar terecht voor (inclusie)advies of een fijne babbel.

Wat was je eerste job?

Dat was als Brede School Coördinator in Molenbeek. Een Brede School maakt deel uit van een netwerk van scholen en partners uit verschillende sectoren -zoals welzijn, cultuur, sport, jeugd en gezondheid- die samenwerken om de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te verbeteren.

Wat is je favoriete aperitief?

Sowieso een mojito, het liefst met een twist. Bijvoorbeeld met aardbeien of rode vruchten. Winter of zomer, ik hou van alle varianten.

Als je de kans had om met een historisch figuur te gaan eten, wie zou je dan kiezen? Of welke celebrity die nog in leven is?

Heel graag schuif ik dan aan tafel met Ruth Bader Ginsburg. Om het te hebben over wat haar dreef en gefocust hield om te blijven gaan voor waar zij in geloofde. Ik heb veel bewondering voor haar. ‘Fight for the things that you care about, but do it in a way that will lead others to join you’, is een quote van haar die mij dagelijks inspireert. Samen sta je sterker en krijg je meer voor elkaar. 

Als je een extra uur in je dag had, waar zou je dat dan aan willen besteden?

Koken! Het ontdekken van nieuwe smaken. Nieuwe recepten uitproberen. Dat vind ik zalig. Maar koken is tijdrovend dus je neemt er niet altijd de tijd voor. Ook al zou je dat beter wel doen.

Wat is je favoriete film of tv-serie?

‘Normal People’, gebaseerd op het boek van Sally Rooney. Ik zou willen dat ik deze serie opnieuw en opnieuw voor het eerst kon zien. Eerst keek ik naar de serie en daarna las ik pas het boek, maar voor mij zijn beiden even goed en versterken ze elkaar. Vaak is dat toch anders bij een verfilming en volgens mij heeft dat alles te maken met de betrokkenheid van Sally Rooney tijdens het bewerken van het boek tot het scenario. Haar drijvende kracht zorgt ervoor dat de passie en de connectie tussen de twee hoofdpersonages van het scherm spat. Net zoals in het boek. 


Ook interessant voor jou