Werkbaarheidscheque en verhoging kmo-portefeuille verlengd

Werkbaarheidscheque

Werkbaarheidscheque en verhoging kmo-portefeuille

De Vlaamse regering heeft beslist om de maatregelen van de werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. 

De werkbaarheidscheque en de verhoging van de kmo-portefeuille zijn maatregelen waardoor u als ondernemer financiële steun krijgt om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer 'goesting' aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt. 

Aan de ene kant worden Vlaamse ondernemingen met werkbaarheidscheques gestimuleerd om de werkbaarheid voor hun werknemers in kaart te brengen en/of een actieplan rond werkbaar werk op te stellen.

Aan de andere kant wordt het plafond van de KMO-portefeuille tijdelijk verhoogd, zodat kmo's op een laagdrempelige manier met werkbaar werk aan de slag kunnen gaan.

Beide maatregelen willen toegankelijk en laagdrempelig zijn voor zoveel mogelijk organisaties uit de profit- en socialprofitsector. U meldt zich aan en u vraagt eenvoudig en snel uw subsidie aan.

Lees meer

Wil je jouw competenties scannen?


Ook interessant voor jou