Het loon van een crossmedia designer bij Typografics: 1.500 euro netto

Thea Desmet (23) uit Deinze is crossmedia designer. Jobat vroeg haar wat die job inhoudt en hoeveel ze verdient...

Thea Desmet

Wat doe je als job?

Ik ben crossmedia designer en maak deel uit van het interventieteam van Typografics. Dit wil zeggen dat ik uitgezonden wordt naar bedrijven die een vormgever nodig hebben. Op die manier vervul ik de grafische taken van de klant, bij de klant.

Ik ken Typografics via een klasgenoot waar ik goed mee bevriend ben. Zij werkt ook bij Typografics en vertelde me alles over haar functie. Het leek me enorm boeiend om naar verschillende bedrijven te gaan om daar mee te kunnen draaien met het grafische team van de klant. Op die manier kom ik in contact met veel mensen en bedrijven, wat zeer leerrijk is.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik studeerde Grafische en Digitale Media aan de Arteveldehogeschool, met als afstudeerrichting Crossmedia Ontwerp en specialisatie Graphic Design. Na deze opleiding van 3 jaar koos ik ervoor om nog een jaartje verder te studeren. Ik volgde de opleiding Brand & Packaging Design aan LUCA School of Arts en studeerde af in 2017. Datzelfde jaar ben ik beginnen werken bij Typografics als crossmedia designer.

Lees het volledige artikel


Ook interessant voor jou