Skip to main content

5' met Miet Bourlon, recruiting manager

Miet Bourlon werkt al geruime tijd bij Studio 100 als recruiting manager.

Wij zijn bij Studio 100 geen diploma-fetisjisten, wie je bent of wat je kan zijn belangrijker.

Wat doet je organisatie?
Studio 100 is een productiehuis dat televisie en films maakt. Maar daarnaast ook live entertainment, zoals musicals en shows, rond alle figuren, alle karakters, die we ook op tv brengen.

Hoeveel mensen werken er?
In België en Nederland samen hebben wij 185 vaste werknemers in dienst. Daarnaast ook een heel aantal tijdelijke werkkrachten.

Wat doen jullie om nieuw talent aan te trekken?
We hoeven daar vrij weinig voor te doen want zodra een vacature online verschijnt, krijgen we zeer veel reacties. Soms tot 250.

Hoe val je het best op tussen alle andere CV’s?
Wij ontvangen dus zeer veel CV’s en de beste manier om daartussen op te vallen is: zorgen dat je visueel het verschil maakt. Gebruik een beeld waaruit de rekruteerder kan afleiden wie je bent of waar je voor staat.

Wat zijn de belangrijkste criteria om iemand aan te nemen? Gedrag? Technische bagage?
Wij zijn bij Studio 100 geen diploma-fetisjisten, wie je bent of wat je kan zijn belangrijker. Maar uiteraard heb je voor bijvoorbeeld technische beroepen wel ook technische bagage nodig. In die zin is een diploma dan weer wel van belang. Toch zijn uiteindelijk je arbeidsattitude en je DNA doorslaggevend.

Wat verwachten jullie van nieuwe medewerkers op vlak van gedrag/vaardigheden?
We hebben bij Studio 100 onze eigen kern-competenties gedefinieerd. De competenties waarvan we verwachten dat iedereen daaraan voldoet, zijn een wij-gevoel, ondernemerschap en een positieve drive. Alleen met de juiste kernwaarden kun je hier op lange termijn aarden.

Welk advies zou je starters willen geven?
Studeer zo lang je kan en mag van thuis want jullie generatie zal lang moeten werken. Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn. Maar zorg ook dat je leven uit meer bestaat dan alleen maar uit een opleiding. Zorg dat er andere zaken zijn die je leven zin geven. Zo is bijvoorbeeld ook engagement belangrijk. Stoffeer dus je leven als je jong bent ook al met andere zaken. Verder: schrijf niet in je CV dat je van reizen of lezen houdt. Vertel er dan bij hoe en waarheen je reist of dat je alle boeken van Hugo Claus verslindt. Dat zegt namelijk iets over een persoon en dat wekt interesse.

 


Ook interessant voor jou