Skip to main content

5' met Lore Eeckelers, mediastagiair

Als je niet onmiddellijk werk vindt of je vindt dat je nog te weinig ervaring hebt, doe zeker een stage.

De 24-jarige Lore Eeckelers studeerde Communicatiewetenschappen aan UGent met als afstudeerrichting film- en televisiestudies. Na een Mediastage ging ze aan de slag als productiemedewerker bij Hotel Hungaria.

Hoe ben je aan een geschikte stage geraakt?
Na een aantal maanden solliciteren, merkte ik dat ik over te weinig ervaring beschikte om onmiddellijk als volwaardige werknemer te kunnen meedraaien in de audiovisuele sector. Een nieuwe stage wordt vaak alleen maar toegelaten in schoolverband, maar dankzij mediarte kon ik via de Mediastages als afgestudeerde ook een stage doen om op deze manier meer ervaring op te doen.
 
Klikte het meteen op je stageplek?
Ja, Hotel Hungaria is een gezellig productiehuis waar iedereen elkaar kent en waar je als volwaardige werknemer wordt beschouwd. Onmiddellijk kreeg ik verschillende verantwoordelijkheden en kon ik me echt bewijzen. Ik mocht meewerken aan de eerste Helden-film en, naast de voorbereidingen op kantoor, stond ik ook mee op de set.
 
Waaruit bestond je begeleiding tijdens je stage?
Ik werd heel goed begeleid door mijn toenmalige producers. Zij vertelden me van A tot Z wat productie inhield en ik kon met al mijn vragen bij hen terecht. De samenwerking en communicatie verliep heel vlot.
 
Hielp de stage om werk te vinden in de audiovisuele sector?
De stage hielp me zeker, aangezien ik na mijn stage bij Hotel Hungaria kon blijven en ik hier na anderhalf jaar nog steeds aan het werk ben.
 
Welk advies zou je willen geven aan schoolverlaters en starters?
Als je niet onmiddellijk werk vindt of je vindt dat je nog te weinig ervaring hebt, doe zeker een stage. Je leert op korte tijd het reilen en zeilen van een bedrijf kennen en wordt ook ingeschakeld als een volwaardige werknemer. Het is een moment om voor jezelf uit te maken of je effectief aan het werk wil gaan in de audiovisuele sector en of de jobinhoud jou echt ligt.

Mediastage

Wil je zelf een Mediastage of wil je er meer over weten?


Ook interessant voor jou