Skip to main content

5' met Laurens Dejonckere, mediastagiair

Laurens Dejonckere is 24 jaar oud en camera operator / monteur bij NTV, het productiehuis achter PlattelandsTv. Aan de Howest in Kortrijk behaalde hij zijn bachelor Journalistiek (afstudeerrichting Televisiejournalistiek).

Een stage kan de springplank zijn naar een job binnen de media.

Was het moeilijk om een geschikte stage te vinden?
Uit jezelf een geschikte stageplaats vinden om na je schoolcarrière extra ervaring op te doen, is niet vanzelfsprekend. Met mediarte als tussenpersoon werd ik in contact gebracht met NTV en op gesprek uitgenodigd. Er werd duidelijk afgesproken wat de Mediastage inhield en mediarte stond vervolgens in voor het papierwerk. Dit verliep allemaal vlot en correct.

Klikte het meteen op je stageplek? 
Het merendeel van het werk bij NTV is voor onze zender PlattelandsTv. Als stadsjongen had ik niet direct een band met de ‘boerenbuiten’ maar al snel had ik door dat het platteland veel meer inhoudt dan koetjes in de weide en tractoren op een akker. Het is een boeiende sector waarin je als cameraman interessante onderwerpen in beeld kan brengen.

Kreeg je een goede begeleiding tijdens je stage?
De mediastage werd goed opgevolgd bij NTV. Ook op vlak van technische skills werd ik goed begeleid. Mijn camera- en montagewerk werd op tijd en stond geëvalueerd, zo kon ik hier zelf ook in groeien.

Hielp de stage als start in de audiovisuele sector?
Ja, ik werk nu bij het productiehuis waar ik eerst stage liep.

Welke raad zou je willen geven aan schoolverlaters en starters?
Werk vinden in de audiovisuele sector is niet vanzelfsprekend. Een stage kan dan ook de springplank zijn naar een job binnen de media. Tijdens je opleiding wordt weliswaar de basis gelegd, maar dit beroep kan je pas echt leren door het effectief te doen. Als een mediabedrijf de hand uitreikt om ervaring (en eventueel een job) op te doen dan is dit een kans die je als jonge schoolverlater gewoon moet grijpen.

Mediastage

Meer weten over Mediastages?


Ook interessant voor jou