Welzijn en veiligheid

#contentunderpressure
mediarte.be heeft de laatste jaren de nodige aandacht besteed aan de thema’s stress, hoge flexibiliteit en een hoge werkdruk, aspecten die kenmerkend zijn voor de audiovisuele sector. Onze campagnes rond Werkbaar Werk onder de noemer #contentunderpressure trachtten preventief op te treden tegen, onder andere, burn-out. Alle info, tips & tricks en video’s over de thema’s werkdruk, emotionele belasting, autonomie, afwisseling, flexibiliteit en ondersteuning door leidinggevenden vind je terug op de website van mediarte.be.

 

 


 

mediasensorMSinfo.png
In het voorjaar van 2016 organiseerde mediarte.be een nationale sectorbevraging psychosociale risico’s voor alle audiovisuele bedrijven en medewerkers. De belangrijkste conclusie van mediasensor bleek dat de audiovisuele sector een enorm bevlogen sector is waarin mensen veel plezier putten uit hun werk. Tegelijk heerst er in de AV-sector ook een hoge herstelnood, vermoeidheid door het werk. De combinatie van die twee componenten maakt dat mensen die werkzaam zijn in de media meer kans lopen op een burn-out dan elders.

 

 TS STickers-01 kopie.jpeg

Thinksafe
Als je een mooie, lange carrière in de media ambieert (wat wij je zeker en vast toewensen!), kan je vroeg of laat geconfronteerd worden met risicovolle situaties. Een achtervolgingsscène in beeld brengen, een concert vastleggen dat de toegelaten decibels overschrijdt of simpelweg zwaar materiaal dragen, kunnen je lichaam in gevaar brengen. En dat lichaam vormt je voornaamste werktuig.
Om dit kostbaar instrument te beschermen, is het van belang dat potentiële risico’s op voorhand ingeschat worden. Om je hierbij te helpen, hebben wij het platform Thinksafe gecreëerd, een platform dat het stimuleren van veilige werkomstandigheden binnen de audiovisuele sector als doel heeft.
Op ons platform buigt mediarte.be zich over gehoorklachten, rugklachten, jongeren en veiligheid, safety management en ervaren medewerkers.

 

         

Wist je dat?

Ook bureauwerk voor rugklachten kan zorgen? Zorg daarom, als je veel tijd aan je computer doorbrengt, voor een goede zithouding en de nodige beweging tussendoor.