Waarom speelsheid leidt tot succes

Waarom speelsheid leidt tot succes

Waarom speelsheid leidt tot succes

Event / Conferentie

We leven in een hyperveranderlijke wereld. Wie succesvol zijn, heeft er alle baat bij het belang van speelsheid in te zien. Speelsheid zet meer in gang dan we denken.
Het maakt jou en je team innovatiever en wendbaarder. Het is een wondermiddel bij teambuilding en het is goed voor je (bedrijfs)reputatie.

Vaak denken managers dat spelen niet samen gaat met de ernst en complexiteit van leiderschap. Niets is minder waar. Toen Obama inging op de vraag van Jimmy Fallon wist hij verdomd goed waar hij mee bezig was.

Als manager kun je twee kanten op. Je eigen speelsheid activeren of op zoek gaan naar succesvolle speelvogels die je bedrijf vooruit stuwen.
In beide gevallen vraagt spelen het loslaten van controle. De teugels lossen. En net daarom werkt spelen.

Professioneel spelen. The next big thing ?

                         in play we trust spelers.jpg

Een kruim van professionele topspelers zoals Tom Waes, 'Benidorm Bastards' en 'Wat Als' bedenker Tim Van Aelst, en het visionair CEO-vriendenduo Joost Callens (Durabrik) enToon Bossuyt (Boss paints) zullen je inwijden in de kunst van spelen en laten spelen.

Wie speelsheid genereert of tolereert, zal vindingrijker én succesvoller zijn in de veranderlijke wereld.

Op 23 mei kun je deelnemen aan een innovatief congres waar je te weten komt hoe en waarom speelsheid werkt.

Jij, je medewerkers, je bedrijf, je imago en je product worden er beter van.

Mediasensor-labelFB.jpg

Programma: 

09:00 - 09:30: Koffie en koeken

09:30 - 10:15: Energieke opening door topregisseur Jan Matthys, the Godfather of playfulness
Werken is spelen, bij Jan Matthys. Hij is één van onze meest succesvolle regisseurs, werd vorig jaar gekaapt door BBC en wat blijkt: zijn voornaamste exportwaarde is zijn speelse werkmethodiek waarmee hij telkens weer iedereen inpalmt. Op meesterlijke wijze elimineert hij elke vorm van egotripperij en zorgt ervoor dat elke productie één groot feest wordt.

10:15 - 11:00: Filosoof Bas Haring legt uit hoe het speelse brein werkt en aangewakkerd wordt.
Speels denken is heel belangrijk, voor iedereen. Maar waarom is dat nu vaak zo moeilijk? Zijn er nu geen trucjes die je toch helpen om speels te kunnen denken? En tot wat leiden die dan? Dat hoor je allemaal van Bas Haring. Net zoals waarom de oren van je buur belangrijk zijn.

11:00 - 11:20: Luchtje scheppen

11:20 - 12:00: Canvas netmanager Reinhilde Weyns en eindredacteur Leentje Lybaert
Speelvogels als Bart Vanneste(alias Freddy De Vadder) blijken in staat om tijdloze pareltjes te creëren. Denk maar aan Bevergem. Hoe schat je als netmanager in of dit gaat werken? Is het een beredeneerde of intuïtieve keuze? Twee klassenbakken van Canvas vertellen over hun buikgevoel.

12:00 - 12:50: In het speelse brein van Emmy verzamelaar Tim Van Aelst.
Tim Van Aelst onthult hoe hij internationale televisiesuccessen als 'Benidorm Basterds' en 'Wat Als' bedenkt. Het is een vreemde contradictie tussen loslaten en focussen.

12:50 - 13:50: Lunch

13:50 - 14:30: Michiel Hendryckx houdt een vurig pleidooi voor speelse dynamiek in organisaties en bedrijven
Volgens Hendryckx moeten niet alle managers speels zijn. Wel moeten ze inzien dat getalenteerde speelvogels borg staan voor innovatie. "Bedrijven moeten niet voor de gezelligheid investeren in speelse zotten”, zegt Hendryckx. "Alleen zij die buiten de lijnen kleuren, brengen dynamiek en liggen aan de basis van wezenlijke innovatie.”

14:30 - 15:15: CEO's en visionair vriendenduo Joost Callens en Toon Bossuyt filosoferen met Lieve Bossuyt over speels leiderschap.
Joost Callens en Toon en Lieve Bossuyt houden van grensverleggend leiderschap. Dat leiders kwetsbaar moeten zijn, is voor hen zo klaar als een klontje. Speelsheid is een minder evident thema, beseffen ze. Er zit nog taboe op. Zit er een contradictie tussen verantwoord leiderschap en speelsheid? Moet een leider zelf speels zijn en/of moet hij speelsheid aanmoedigen? In beide gevallen moet je in staat zijn de controle te lossen.

15:15 - 16:15: Tim Van Aelst praat met überplayer Tom Waes en fenomeen Pascal Braeckman over jongensachtige succesvolle televisie.
Tim Van Aelst maakte samen met zijn vriend Tom Waes en diens klankman Pascal Braeckman de eerste reeks van het televisieprogramma Tomtesteron. Het trio herenigt zich op dit congres om te filosoferen over het succes van jongensachtige, speelse televisie. Kijkers voelen zich weer roekeloos jong bij het kijken naar programma’s als reizen Waes. Ook de jongensachtige kameraderie spreekt tot ieders verbeelding. Het is dus niet alleen leuk maar ook slim om het kind in jezelf los te laten. Ook op het werk.

16:15 - 17:30: Netwerk-drink
 

Doelgroep: 

We mikken op een brede en diverse doelgroep en dat merken we tot onze voldoening ook aan de inschrijvingen die binnenrollen. De meest uiteenlopende bedrijven staan op de gastenlijst: van banken tot opleidingscentra, succesvolle IT-groeiers, culturele organisaties, audiovisuele bedrijven, communicatiebedrijven, … Zowel CEO’s als HR verantwoordelijken als managers van R&D, producenten, copywriters, … Speelsheid is een must voor iedereen die professioneel wil scoren én genieten.

Prijs: 

Schrijf je in voor 31 maart, dan doe je mee aan het Early Bird tarief van € 285 (excl. btw) in plaats van het gewone tarief van € 315 (excl. btw).

Kom je met drie of meer, dan krijg je 10% korting.

Lesdata: 

23 mei 2017

Tijdstip: 

9u00 - 17u30

Locatie: 

Guislain Vormingscentrum

Schrijf je hier in