Starten met leidinggeven

Starten met leidinggeven

Starten met leidinggeven

Opleiding

Krijgt u plots nieuwe verantwoordelijkheden op uw bord? Wenst u uw leiderschap verder te ontwikkelen en op een écht inspirerende manier leidinggeven?  Bij managers, teamverantwoordelijken en leidinggevenden staan de te behalen resultaten centraal maar dat enkel als u ook succesvol een team weet weet te motiveren.

Programma: 

In deze praktijkgerichte training leidinggeven krijgt u de verschillende strategieën en leiderschapsstijlen aangereikt om die resultaten te bereiken. U verwerft alle tools en technieken om uw medewerkers op een coachende, inspirerende en motiverende manier aan te sturen en het rendement van uw leiderschap te verhogen.


We starten met een uitgebreide, schriftelijke intake om uw persoonlijke HBDI-profiel te bepalen. Tijdens deze training behandelen we 4 inhoudelijk sterke modules:

 

MODULE 1

Leidinggeven is Communiceren. Hoe communiceer ik als leidinggevende?

Leiderschap vereist aandacht voor communicatie: adviseren, overleggen, overtuigen, stimuleren en delegeren. U leert belangrijke aspecten toepassen zoals assertieve communicatie, omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren, feedback geven en ontvangen en hoe u een sterke impact kunt maken met uw communicatie. U krijgt concrete tools en technieken aangereikt via praktijkgerichte communicatiemodellen, best practices en oefeningen. 

 

MODULE 2

Hoe los ik problemen op als leidinggevende?

Deze sessie draait volledig rond problem solving, een belangrijk aspect van succesvol management.  Hoe omgaan met moeilijke situaties of lastige personen? Tools, technieken en concrete situaties. Maar ook hoe motiveert u anderen als leider?  Energie, focus, passie, teambuilding, ambities en attitude. Effectief samenwerken met een sterke groepsgeest.

 

MODULE 3

Coachend leidinggeven via inzicht in uw eigen HBDI-denkvoorkeur

In deze sessie krijgt elke deelnemer inzicht in zijn of haar persoonlijk HBDI-profiel. U ontvangt een uitgebreid en overzichtelijk rapport dat belangrijke bouwstenen levert voor uw leiderschapsontwikkeling, persoonlijke gedragsstijl en karaktervoorkeur. 

HBDI is een uitstekende management tool, die u niet alleen inzicht geeft in uw eigen denkwijze en leiderschapsstijl, maar die u ook onmiddellijk kan gebruiken en toepassen in de dagelijkse werkomgeving.

MODULE 4

Hoe ga ik om met veranderingen?

Elke manager en leidinggevende is onderhevig aan een veranderende omgeving.  In deze module gaan we dieper in op Change Management als kritische succesfactor.   

U leert constructief omgaan met EQ, mentale vaardigheden, behoeftepatronen en het positief beïnvloeden van gedrag. Daarnaast leert u technieken en tools om verandering, ontwikkeling en creativiteit binnen een team te stimuleren.

Tijdens deze sessie wordt de aangeleerde materie van de voorbije sessies toegepast in een interactieve groepsoefening.

  

Spreker/trainer: 

Bart Provost & Jan Buermans

Doelstelling: 

U leert een resultaatgerichte leiderschapsstijl te ontwikkelen, waarbij u optimaal de kwaliteiten en competenties van uw medewerkers ontwikkelt.

U leert tijdens deze cursus:

  • Technieken en vaardigheden toe te passen voor het hanteren van een persoonlijke, effectieve en relaxte leiderschapsstijl
  • De juiste tools en inzichten te gebruiken om via sturing, begeleiding en controle en met minder moeite de gewenste doelstellingen te bereiken
  • Inspiratie- en coachingmethodes toe te passen die leiden tot een hogere motivatie en productiviteit van uw team

Doelgroep: 

De cursus "Starten met Leidinggeven" richt zich vooral tot nieuwe maar ook ervaren leidinggevenden, managers, bedrijfsleiders en teamverantwoordelijken. Ook wie voor een nieuwe sprong in zijn/haar carrière staat of die een impuls wil geven, is gebaat bij deze praktijkgerichte training. De cursus is in het bijzonder geschikt voor wie doorgroeit als manager, het roer in een familiebedrijf moet overnemen of nieuwe verantwoordelijkheden krijgt in een organisatie.

Prijs: 

€ 2.250,00

Inclusief deelnamecertificaat, persoonlijke HBDI-profiel, syllabus, verzorgde lunch en koffiepauzes

Lesdata: 

Vierdaagse opleiding: donderdag 22 & vrijdag 23 februari en donderdag 22 & vrijdag 23 maart 2018

Tijdstip: 

09u00-17u00

Locatie: 

ANTWERPEN - BLUEPOINT, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Maximum aantal deelnemers: 

8

Schrijf je hier in voor deze opleiding