Meer weten over

Tips & tricks van pro's

Dries Martin - Creative Director Warner Bros


"Mijn goede raad voor creatives: Some people want to tell important stuff, some people want to entertain. Don’t matter. If you work in this industry and you want to be successful, you’re gonna have to make the entertaining important and the important entertaining.
Voor productionele functies: When you think you’re done, you’ve only reached 40% of what you’re truly capable of."

 

 


Bert Lauwers - Journalist VRT / EU specialist


"Het kan zeker ook interessant zijn om je kans te wagen bij de vele buitenlandse media die in Brussel zitten. Dat geeft een bredere kijk op de dingen, je komt in een internationale context, je scherpt je talenkennis aan en wie weet: waar eindig je nog?"
 

Cath Hauben - HR Hotel Hungaria


"Passie voor je (toekomstige) job en voor het kleine of grote scherm, dat is één van de belangrijkste drijfveren om het te maken in de audiovisuele sector. Dat gevoel mag je nooit kwijt raken, maar verlies jezelf er ook niet in. De echte sleutel tot succes is de perfecte balans bewaren tussen een boeiende carrière en een 'rijk' privéleven.
Work hard, play hard!"

 Wim Oosterlinck - radiopresentator Q-music


"Doe zo hard mogelijk je best om alles wat je moet doen zo perfect mogelijk te doen."

 

 

 Jan De Keyser - ‎ENG/EFP-Manager at Videohouse


"Een camera of mixette kan je kopen, lees de handleiding en je bent op pad. Maar het is alles wat er rond hangt dat van jou een camera- of geluidsman maakt; dat wordt je niet, dat bèn je zelf!"

 

 

 


Axel Daeseleire - Acteur / presentator


"Word nooit té verliefd op je werk in de media want media wordt niet voor niks de vierde macht genoemd en macht vereist verantwoordelijkheid. Laat je daarom sturen door je integriteit."


 

 

 

Veerle Rosseels - Hoofd on-air communicatie Medialaan


"Naast de usual flexibiliteit in hoofd en uren, zou ik starters zeker aanraden om 24/24 ogen en oren open te houden en met een nieuwsgierige blik te blijven rondkijken. Ik merk dat dit de creativiteit alleen maar bevordert en laat dat nu toch nog steeds een zeldzame competentie zijn."

 

 


Frank Van Passel - Regisseur, mede-oprichter en creatief directeur van Caviar


"AV is geen rocket-science: een paar gram lef, een ons talent, een kilo passie en het lukt wel. En vooral: alles ligt open. Kleur niet binnen of buiten de lijnen maar gom die fucking lijnen uit."