Nuttige links

De creatieve sector en VDAB slaan de handen in elkaar.


 

 

VDAB past zijn dienstverlening aan voor creatieve en artistieke beroepen, onder meer met de lancering van de deelwebsite vdab.be/creatief maar ook met het opleiden van 22 extra consulenten om werkzoekende kunstenaars en creatieven beter te kunnen helpen. De VDAB doet dit in samenwerking met 15 ondersteunende organisaties uit de sector.

Vorig jaar bleek uit een onderzoek in opdracht van Flanders DC dat de creatieve industrieën in Vlaanderen 3% innemen van het BBP en tot 70.000 VTE tewerkstellen. Het is tevens een sector die steevast groeicijfers naar voor kan schuiven. Het hart van de creatieve sector bestaat uiteraard uit de creatieven zelf, gaande van architecten tot circusartiesten, van designers over scenaristen tot muzikanten. In veel gevallen zijn ze projectmatig tewerkgesteld.

Deze opdrachten sluiten echter niet altijd op elkaar aan waardoor ze af en toe in aanraking komen met de VDAB. De dienstverlening van de VDAB was tot op heden te weinig afgestemd op de concrete situatie van deze beroepen. Om hieraan te verhelpen, slaan de VDAB en 15 ondersteunende organisaties uit de sector de handen in elkaar.