TFL SeriesLab - call for applications

TFL SeriesLab - call for applications

TFL SeriesLab - call for applications

TorinoFilmLab is dé plek om je scenario, eerste langspeelfilmproject of serie te ontwikkelen en aan te scherpen binnen een stimulerende, internationale omgeving. Beloftevolle filmprofessionals en gerenommeerde tutors tillen je script vele niveaus hoger. SeriesLab is specifiek gericht op professionele Europese scenaristen en regisseurs die innovatieve en kwalitatieve TV serie projecten willen ontwikkelen. 
                 

Tijdens SeriesLab doorloop je het hele proces van de creatie van een TV serie concept, onder professionele begeleiding van high profile tutors en story editors, tot aan de eindmeet: een presentatie voor grote spelers in de internationale TV industrie tijdens de Series Mania Co-Production Forum in Frankrijk. 

Negen geselecteerde projecten volgen deze intensieve training gedurende vijf maanden (van december 2017 tot april 2018) in de vorm van drie vierdaagse residentiële workshops en twee online sessies.
 
Een plaats veroveren voor deze workshop is geen sinecure, maar voor Vlaamse makers net iets haalbaarder. Voor de editie 2017-2018 worden twee plaatsen gereserveerd voor Vlaamse deelnemers binnen TorinoFilmLab, één in het SeriesLab en één in het ScriptLab.

Deadline voor aanmelding voor SeriesLab: woensdag 16 augustus 2017, 12u (middag)
 
Voor wie?
SeriesLab is er voor professionele scenaristen en regisseurs. De training is gericht op ongepubliceerde* TV serie projecten in een vroeg ontwikkelingsstadium.
 
*Nog niet eerder gepresenteerd of gepitcht op een workshop of industry evenement.
 
Timing & programma
3 residentiële workshops van telkens vier dagen en twee online sessies:

  • Workshop 1: 15-20 december 2017 (Amsterdam, NL)
  • Workshop 2: februari 2018 (Göteborg, SE)
  • Workshop 3, eindpresentatie en meetings: Series Mania Co-Production Forum (FR)

Kostprijs
3.000 EUR per team (1 or 2 deelnemers). Via een VAF-beurs is een tussenkomst van max. 50% in inschrijvings- en reiskosten mogelijk.

 

Meer info & aanmeldingen 

SeriesLab wordt georganiseerd dankzij de steun van Creative Europe- MEDIA Sub-programma van de Europese Unie, hoofdpartner: Series Mania Festival, met de steun van Nederlands Film Fonds, Manusfabriken, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF); in samenwerking met Scuola Holden.