Talent On the Move

Talent On the Move

Talent On the Move

België zou meer hooggeschoolde buitenlanders moeten aantrekken, zo staat te lezen in een internationale studie in opdracht van Randstad. In de nabije toekomst heeft België namelijk nood aan ruim 1 miljoen nieuwe hooggeschoolden en alleen met eigen hooggeschoolden zullen we er niet komen.

Samen met werkgeversorganisaties en het Agentschap voor Inburgering en Integratie, startte de VDAB daarom vorig jaar een nieuw project: @level2work. Dit project brengt hoogopgeleide anderstaligen bij de werkgevers waarbij lessen Nederlands en loopbaanoriëntatie in het geheel worden geïntegreerd. @level2work wil dan ook hoger opgeleide nieuwkomers op hun niveau aan het werk krijgen. In datzelfde kader lanceert de VDAB Oost-Vlaanderen/Gent vanaf 30 augustus de Talent On the Move (TOM)-talentincubator.

Over TOM’s en part-time BIO’s
Ook in de audiovisuele sector is het de bedoeling dat TOM’s met een audiovisuele vooropleiding aan de slag kunnen via een beroepsinlevingsovereenkomst (BIO), een vorm van werkplekleren via betaalde stage. De combinatie van een part-time BIO, in combinatie met opleiding en coaching, zou moeten leiden tot duurzame jobs op het juiste opleidings- en ervaringsniveau van de TOM in kwestie.

Zo is VDAB Oost Vlaanderen op dit moment bijvoorbeeld op zoek naar een BIO-werkleerplek voor een professionele cameraman die niet alleen perfect Franstalig is, maar ook Nederlands spreekt op basisniveau 3.

Heeft jouw bedrijf interesse in deze TOM of ander boeiend en kleurrijk talent? Neem dan zeker contact op met ons op via info@mediarte.be.

Schermafbeelding 2017-08-23 om 11.43.40.pngFoto's: Kleur je media