Stagecampagne 2017 - Het beste veulen van de stal

Stagecampagne 2017 - Het beste veulen van de stal

Stagecampagne 2017 - Het beste veulen van de stal

De stagiair: Het beste veulen van de stal
Voor stagiairs vormen stages de gedroomde springplank naar een job in de audiovisuele sector. Maar ook voor werkgevers zijn stages de ideale manier om nieuw talent te ontdekken.
Stagiairs mogen echter niet zomaar als gratis werkpaard worden ingezet. Daarom informeren zowel werkgever als stagiair zich beter goed over hun rechten en plichten. Op die manier maak je samen van een stagiair het beste veulen van de stal.

Lees meer over de verschillende soorten stages die wettelijk mogelijk zijn


   

 

Van stage naar job
Waar moet je als stagiair op letten als je een goede stage zoekt? Wat kun je verwachten van je stagementor? En hoe gaat de begeleiding op de vloer tijdens zo’n stage in zijn werk?
Jill Theuns studeerde Film en Video aan Narafi. Nadat ze er stage liep, vond ze een job als video producer bij Kameraki, het online productiehuis van Medialaan. Samen met manager Els Vercauteren, haar voormalige stagementor, vertelt ze hoe ze door haar passie voor online video van haar stage haar job heeft kunnen maken.

Bekijk video

 

   


Tips & tools voor stagementors

TIPS - Waaruit bestaat de rol van stagementor op de werkvloer?
De stagementor is de persoon die de stagiair op de werkvloer introduceert en die instaat voor een aantal praktische zaken, zoals toegang tot lokalen of computers. Maar daarnaast doet de stagementor nog veel meer.

TOOLS
Wil je zeker zijn dat er niets aan het toeval wordt overgelaten tijdens een stage? Overloop dan zeker eens de checklist van Diverscity.
Verder bestaan er nog heel wat andere handige tools die van pas kunnen komen bij nieuwe medewerkers of stagiairs.

Lees meer