Ligt jouw toekomst ook in de media?

Ligt jouw toekomst ook in de media?

Ligt jouw toekomst ook in de media?

Niet alleen zijn vrouwen met een technisch profiel ook in de AV-sector zeldzamer dan mannen in dezelfde functies. Daarbij raken a-typische functies soms moeilijk ingevuld. Met een nieuwe campagne willen mediarte.be en VRT jongeren daarom aanzetten om te kiezen voor een job in de media.

“In de audiovisuele sector wordt regelmatig gezocht naar zogenaamde a-typische profielen,” zegt Renate Breuer, consulent bij mediarte.be. “Profielen die je niet direct aan de media zou linken maar die minstens zo belangrijk zijn als die van programmamakers. Zo hebben media-organisaties ook nood aan goede boekhouders, administratieve bedienden, IT-specialisten, juristen, account managers of mensen die uitblinken in een logistieke functie of in nieuwe media.”

Om de knelpuntberoepen binnen de audiovisuele sector onder de aandacht te brengen, lanceren VRT en mediarte.be de campagne ‘Ligt jouw toekomst ook in de media?’. Aan de hand van korte videoclips waarin uiteenlopende rolmodellen aan bod komen, kan je kennismaken met Carla die al 36 jaar als cameravrouw werkt, Manager Financiën en Aankoop Bart of Saskia die aan de slag is als een van de weinige vrouwelijke Chefs Techniek van België. De focus ligt hierbij op de a-typische beroepen, technische richtingen zoals IT en ook op vrouwen in technische beroepen.

“Bij de VRT merken we door de jaren heen een mindere instroom van vrouwen voor technische profielen,” stelt Kaat Desmet, coördinator diversiteit bij de VRT, vast. “Vandaag werken er 12% vrouwen bij onze Technologie-afdeling en 35% vrouwen bij de dienst Operaties. Met deze nieuwe campagne willen we ons steentje bijdragen door bijvoorbeeld Marijke en Patricia, beiden werkzaam in IT, naar voor te schuiven voor meisjes die vandaag nog een studiekeuze moeten maken en die geïnteresseerd zijn in een technische functie in de audiovisuele sector.”

Bekijk alle afzonderlijke clips hier.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke?
Kom er snel achter via Kies voor media.
 

mozaïekDEFplay.png