Industry talk: documentaire series

Industry talk: documentaire series

Industry talk: documentaire series

Met jaarlijks rond de 3,000 professionele gasten, waaronder honderden filmmakers die hun nieuwste werk naar Amsterdam brengen, is IDFA een van 's werelds belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de documentaire industrie.


Industry talk: documentaire series

In samenwerking met IDFA Industry organiseert Creative Europe Desk Nederland, Vlaanderen en Wallonië-Brussel deze industry talk

Storytelling voor series is duidelijk een nieuwe trend binnen het documentaire genre - documentaire series vinden niet alleen wereldwijd een groter publiek maar vertellen ook verhalen die nooit eerder verteld zijn. Meer nog, ze geven documentairemakers en -producenten de ruimte om te experimenteren met vorm, veranderende ritmes en narratieve constructies.

Twee nieuwe projecten werden geselecteerd als case studies waarvoor de teams uitgenodigd zijn om de ontwikkeling, distributie en financiering maar vooral ook de creatieve uitdagingen en mogelijkheden die deze specifieke formats met zich meebrengen te bespreken.

Happy Jail (geproduceerd door Boekamp & Kriegsheim GmbH)
is een veelzijdige serie die zich afspeelt in de meest bekende gevangenis in de Filipijnen. Wanneer een bloedige drugoorlog uitbreekt in de Filipijnen doen de gevangenen samen met een ex-veroordeelde die aan de leiding staat, er alles aan om vast te houden aan hun hoopvolle Happy jail.


1968mm (geproduceerd door Heartmob)
is een driedelige historische serie gebaseerd op 8mm home movies ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van 1968, één van de meest turbulente en invloedrijkste jaren van de twintigste eeuw. Deze laatste serie werd ondersteund door Creative Europe MEDIA. MEDIA ondersteunt de ontwikkeling en productie van Europese televisie documentaires met het potentieel om te circuleren binnen Europa en daarbuiten.

Moderator: TBC
Gasten: Stefano Strocchi, Christian R. Timmann, Michele Josue, Liam McNiff

Deelname is gratis
Stuur een mailtje voor 15 november naar Joyce Palmers, Creative Europe Desk Vlaanderen voor een plekje.

Datum & locatie
Woensdag 22 November 2017 | 15:00-16:30 | de Brakke Grond - Rode Zaal


Filmmaker Talk: Moira Demos & Laura Ricciardi

Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos zijn gekend als het creatieve duo achter de Netflix serie Making a Murderer, een geprezen en zeer succesvol fenomeen. De serie ontving vier Emmy's en vele andere prijzen. Voor hun werk aan de serie werden Ricciardi en Demos ook geëerd met de James Joyces Award door de literaire en historische gemeenschap van de University College Dublin. Het duo leerde elkaar kennen in 2003 als filmstudenten op de universiteit van Colombia, twee jaar later startten ze met de productie van Making a Murderer en een jaar later vormden ze het onafhankelijke productiehuis, Synthesis Films.

Laura en Moira zijn inmiddels bezig met het tweede seizoen van Making a Murderer en werken aan een nieuwe serie gebaseerd op het artikel "America's Most admired Lawbreaker" van Huffington Post journalist Steven Brill over Janssen & Janssen's illegale verkoop van antipsychotische medicijnen aan kinderen en ouderen.

Moderator: Ryan Harrington
Gasten: Moira Demos & Laura Ricciardi

Deelname is gratis voor professionals met een IDFA accreditatie
Tickets online te koop vanaf 6 november.

Datum & locatie 
Woensdag 22 november 2017 I 17:00 – 18:00 I de Brakke Grond - Expozaal