Flanders Film Meeting - 15 september 2017

Flanders Film Meeting - 15 september 2017

Flanders Film Meeting - 15 september 2017

 

Op vrijdag 15 september 2017 organiseert het Filmfestival Oostende samen met Mediarte de zesde editie van Flanders Film Meeting.

PROGRAMMA
Deze dag voor de filmindustrie staat in het teken van een uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen om zo de grenzen tussen de beide filmindustrieën te overstijgen. De centrale vragen zijn: wat kunnen we leren van elkaar, hoe kunnen we betere samenwerkingen tot stand brengen en hoe kunnen we elkaar inspireren?

De Flanders Film Meeting wordt dan ook opgebouwd rond drie pijlers: education, interaction en inspiration. Deuren gaan open vanaf 10u00. De volledige dag is opgevat als een uniek netwerkevent dat professionals uit de volledige film- en televisie-industrie samenbrengt.


EDUCATION
11u00

Tijdens dit gedeelte van de dag is het mogelijk om je kennis te verbreden tijdens één van onze innovatieve en verrassende masterclasses. Je hebt de keuze uit drie verschillende masterclasses die elk focussen op een eigen beroepscategorie.

Productie & distributie

Regie & scenario

Licht & camerawerk

Deze Masterclass wordt gegeven door Harro van Staverden, producent bij Phanta Basta!, een productiebedrijf dat zich focust op zowel de mainstream als cutting-edge content voor jeugd en familie. Het is een tak van het moederbedrijf Phanta Vision, bekend van oa "achtste-groepers huilen niet". Hun laatste werk is "Storm", een Nederlandse, Luxemburgse en Belgische co-productie.

We gaan op zoek naar de mogelijkheid om een nieuwe filmcultuur in navolging van enkele Nederlandse successen ook bij ons op te starten. Ook wordt er nagedacht over de financiering van kinder- en jeugdcinema en de manier waarop deze in de markt gezet worden.

meer info

Film-en televisieregisseur Arno Dierickx is een Belg die in Amsterdam woont. Voor de Nederlandse filmindustrie maakte hij verschillende televisieseries waaronder "Russen", "Vuurzee", "Deadline", "Overspel" en "De Deal". Zijn werk werd al meerdere malen bekroond met een Gouden Kalf. Zijn nieuwste creatie, de televisieserie "Brussel", brengt onze hoofdstad centraal in een Nederlandse televisieserie van KPN. 

In deze masterclass gaat hij dieper in op storytelling en zijn ervaringen in Vlaanderen en Nederland. Gegrond in beide markten, weet hij als geen ander wat de verschillen en de gelijkenissen tussen beide filmindustrieën zijn. De sterktes en zwaktes van de 'Vlaamse' en 'Nederlandse' aanpak worden geëvalueerd. Zo krijgen we ook inzicht in hoe we beter kunnen samenwerken. 

meer info

Deze masterclass focust zich op de recente evolutie door het ledlicht. Hoe verandert deze lichtbron het werken op de set? Hoe wordt het mogelijk gemaakt om met enkel deze lichtbron rond de camera te werken? Hoe moeten DOP's en regisseurs omgaan met deze vernieuwing? Welke revoluties binnen het licht-en camerawerk kunnen we nog verwachten?

De beroepsvereniging SBC is peter van deze masterclass. Samen met een Nederlandse professional bekijken we zijn persoonlijke aanpak die vervolgens wordt vertaald naar een groter kader. hoe verschillen de Nederlandse gewoontes van de Vlaamse en wat kunnen we daarbij van elkaar opsteken?


Lunch & netwerk
13u00


INTERACTION
14u30

Tijdens het interactieve gedeelte van de dag krijg je de kans om aan te sluiten bij een ronde tafel. Elke tafel heeft één centraal thema dat gemodereerd wordt door een onafhankelijke persoon met telkens ook een Nederlandse vakexpert. 100% interactief, 100% in jouw handen.

Storytelling
of the future

Virtual reality

New Business
models

Curation

Internationale  
coproductie

Expert(en):

Deniz Alkaç, oprichter van BRUUT Amsterdam, een next-generation content creatie bureau waar next-level online video, webseries en formats worden ontwikkeld en geproduceerd. 

meer info

 

Experten:

Benjamin De Wit, oprichter van VR Days, het internationale VR event dat conferenties, masterclasses, workshops en tentoonstellingen combineert &

Cassandra De Klerck, producent VR voor Purple Pill, een Amsterdams filmproductiebedrijf gespecialiseerd in immersive content met focus op cinematic VR.

meer info

Experten:

Melissa Van der Schoor is coördinator distributie van het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Zij geeft meer uitleg over IFFR Live, live streaming naar verschillende filmtheaters, en IFFR unleashed, een service voor filmfestivals die hun publiek laat vinden via VOD 

meer info

Experten:

Bas Morsch, stond aan de wieg van Subbacultcha! en is mede-oprichter van We Are Public, een platform dat private investeringen in cultuur combineert met curatie. 

meer info

Expert(en):

Els Vandevorst, mede-oprichter van N279 Entertainment. hun creaties zijn zowel sterke arthousecinema als mainstreamfilms, maar steeds met een blikveld wijder dan Nederland. Zo willen ze steeds weer internationale samenwerkingen mogelijk maken. 

meer info


INSPIRATION
16u30

Ter afsluiting van de ronde tafels wordt er een round-up gemaakt van wat er aan de verschillende tafels is besproken, stof tot nadenken en (hopelijk) nog meer inspiratie. Deze round-up zal door mediarte.be eveneens worden meegenomen in toekomstige acties.


Receptie & netwerk
17u00


Filmpremière in Kinepolis Oostende
19u30


 


PRAKTISCH
Deelname aan deze dag kost 100 euro inclusief btw,
Mediaprofessionals kunnen een opleidingspremie ontvangen tot 40% via Mediarte.

Ensor Academieleden betalen 80 euro.
Studenten betalen 40 euro.

 

Inschrijven kan via deze link

Met de steun van de Unie van regisseurs, de Scenaristengilde, SBC, VOFTP, Creative Europe Mediadesk Vlaanderen en Nederland, VAF, Eye, Nederlands Film Fonds, T-theather, Sabam, Telenet


 


Speeddate scenaristen
Om ook jonge filmmakers en -professionals te betrekken, organiseert Mediarte eveneens op 15 september en samen met de Scenaristengilde een speeddate voor talentvolle scenaristen en een talentsessie rond omgaan met feedback. Hugo Van Laere, regisseur en scenarist van ‘Alleen Eline’, laat je tijdens deze sessie inzien dat kritiek meestal wordt gegeven om je verder te helpen. Dat maakt het niet alleen makkelijker om ertegen bestand te zijn, maar ook om er je voordeel mee te doen.


 


Ensor Academie
Dit jaar gaat Filmfestival Oostende verder met uitbouwen van de Ensor Academie. Deze academie wilt het platform zijn voor een structurele dialoog tussen de verschillende belangengroepen, beroepsorganisatie en professionals binnen de Vlaamse filmindustrie. Iedere Vlaamse filmprofessional kan lid worden van de Ensor Academie. 

Ensor Academieleden worden uitgenodigd voor het Gala van de Ensors op zaterdag 16 september in Oostende. Op de uitreiking deel je een van de Ensorbeeldjes uit. Als Ensor Academielid kun je meestemmen voor de Prijs van de IndustrieDeze bekroont de film die volgens jou de beste Vlaamse fictiefilm van het jaar is. Om de stemming vlot te laten verlopen openen wij voor de Academieleden een private screening room zodat je alle films kunt (her)bekijken voor je je keuze maakt. Verder hebben onze Academieleden recht op een korting voor Flanders Film Meeting op vrijdag 15 september. 

Lidmaatschap kost 65 euro en is strikt persoonlijk. Als je graag je partner meeneemt naar het Gala van de Ensors, dan kan je het lidmaatschap en partner-ticket aanschaffen voor een totaalbedrag van 130 euro. Meer informatie over de Ensor Academie en Flanders Film Meeting vindt je via deze link.