Flanders Film Meeting - 15 september 2017

Flanders Film Meeting - 15 september 2017

Flanders Film Meeting - 15 september 2017

Op vrijdag 15 september 2017 organiseert het Filmfestival Oostende samen met Mediarte de zesde editie van Flanders Film Meeting.

PROGRAMMA
Deze dag voor de filmindustrie staat in het teken van een uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen om zo de grenzen tussen de beide filmindustrieën te overstijgen. De centrale vragen zijn: wat kunnen we leren van elkaar, hoe kunnen we betere samenwerkingen tot stand brengen en hoe kunnen we elkaar inspireren?

De Flanders Film Meeting wordt dan ook opgebouwd rond drie pijlers: education, interaction en inspiration. Deuren gaan open vanaf 10u00. De volledige dag is opgevat als een uniek netwerkevent dat professionals uit de volledige film- en televisie-industrie samenbrengt.


EDUCATION
11u00

Tijdens dit gedeelte van de dag is het mogelijk om je kennis te verbreden tijdens één van onze innovatieve en verrassende masterclasses. Je hebt de keuze uit drie verschillende masterclasses die elk focussen op een eigen beroepscategorie.

 Productie & distributie Regie & scenario Licht & camerawerk

Jong publiek is van groot belang binnen het Vlaamse veld. Er zijn
namelijk steeds meer Vlaamse kinderfilms in productie.

Maar kunnen productieen distributie nog beter?
Wat is de nieuwe filmcultuur in navolging van enkele Nederlandse successen? Spreker Harro van Staverden heeft het ook over financiering van kinder- en jeugd cinema en de manier waarop deze in de markt gezet moet worden.

Arno Dierickx, een Nederlandse regisseur-scenarist, gaat tijdens deze masterclass dieper in op zijn storytelling. Verder wordt deze persoonlijke aanpak geplaatst in een groter kader.

Hoe verschillen de Nederlandse gewoontes van de Vlaamse? Wat zijn hun sterktes of hun zwaktes en op welke manier kunnen we van elkaar leren?

Licht speelt een belangrijke rol in film en video. Daarbij wordt LED verlichting, ook professioneel, steeds vaker gebruikt. Samen met een Nederlandse professional bekijken we zijn persoonlijke aanpak die vervolgens eveneens wordt vertaald naar een groter kader.

Hoe verschillen de Nederlandse gewoontes van de Vlaamse en wat kunnen we daarbij van elkaar opsteken?Lunch & netwerk
13u00


INTERACTION
14u30

Tijdens het interactieve gedeelte van de dag krijg je de kans om aan te sluiten bij een ronde tafel. Elke tafel heeft één centraal thema dat gemodereerd wordt door een onafhankelijke persoon met telkens ook een Nederlandse vakexpert. 100% interactief, 100% in jouw handen.

Storytelling
of the future

Virtual reality

New Business
models

Content curation

Internationale  
coproductie

Expert(en):

Deniz Alkaç

 

Experten:

Benjamin De Wit (VR Days) en Cassandra De Klerck (producent VR, Purple Pills)

Experten:

Melissa Van der Schoor (IFFR Live) en distributeur

Experten:

Bas Morsch, Founder We are public & vertegenwoordiger Film.nl

Expert(en):

Els Vandevorst van N279 Entertainment


INSPIRATION
16u30

Ter afsluiting van de ronde tafels wordt er een round-up gemaakt van wat er aan de verschillende tafels is besproken, stof tot nadenken en (hopelijk) nog meer inspiratie. Deze round-up zal door mediarte.be eveneens worden meegenomen in toekomstige acties.


Receptie & netwerk
17u00


Filmpremière in Kinepolis Oostende
19u30


 


PRAKTISCH
Deelname aan deze dag kost 100 euro inclusief btw,
Mediaprofessionals ontvangen achteraf een opleidingspremie van 40% via Mediarte.
Ensor Academieleden betalen 80 euro.

Inschrijven kan via deze link

Met de steun van de Unie van regisseurs, de Scenaristengilde, SBC, VOFTP, Creative Europe Mediadesk Vlaanderen en Nederland, VAF, Eye, Nederlands Film Fonds, T-theather, Sabam, Telenet


 


Speedate scenaristen
Om ook jonge filmmakers en -professionals te betrekken, organiseert Mediarte eveneens op 15 september en samen met de Scenaristengilde een speeddate voor talentvolle scenaristen en een talentsessie rond omgaan met feedback. Hugo Van Laere, regisseur en scenarist van ‘Alleen Eline’, laat je tijdens deze sessie inzien dat kritiek meestal wordt gegeven om je verder te helpen. Dat maakt het niet alleen makkelijker om ertegen bestand te zijn, maar ook om er je voordeel mee te doen.


 


Ensor Academie
Dit jaar gaat Filmfestival Oostende verder met uitbouwen van de Ensor Academie. Deze academie wilt het platform zijn voor een structurele dialoog tussen de verschillende belangengroepen, beroepsorganisatie en professionals binnen de Vlaamse filmindustrie. Iedere Vlaamse filmprofessional kan lid worden van de Ensor Academie. 

Ensor Academieleden worden uitgenodigd voor het Gala van de Ensors op zaterdag 16 september in Oostende. Op de uitreiking deel je een van de Ensorbeeldjes uit. Als Ensor Academielid kun je meestemmen voor de Prijs van de IndustrieDeze bekroont de film die volgens jou de beste Vlaamse fictiefilm van het jaar is. Om de stemming vlot te laten verlopen openen wij voor de Academieleden een private screening room zodat je alle films kunt (her)bekijken voor je je keuze maakt. Verder hebben onze Academieleden recht op een korting voor Flanders Film Meeting op vrijdag 15 september. 

Lidmaatschap kost 65 euro en is strikt persoonlijk. Als je graag je partner meeneemt naar het Gala van de Ensors, dan kan je het lidmaatschap en partner-ticket aanschaffen voor een totaalbedrag van 130 euro. Meer informatie over de Ensor Academie en Flanders Film Meeting vindt je via deze link.