Expertendag FDC 7/11/2017 - Topteams bouwen én houden

Expertendag FDC 7/11/2017 - Topteams bouwen én houden

Expertendag FDC 7/11/2017 - Topteams bouwen én houden

FDCexpertendag.jpg

Een organisatie staat of valt met de mensen die er werken, maar hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek en hoe hou je ze daar? Ben jij een goede leider en hoe verzoen je je eigen creatieve rol met die van leidinggevende? Hoe voorkom je burn-out bij jezelf en bij medewerkers?

Op dinsdag 7 november organiseert Flanders DC, in samenwerking met mediarte, een Expertendag, specifiek voor de creatieve sector.

Heel wat doorgewinterde specialisten nemen de thema’s waar jij van wakker ligt die dag met jou onder de loep. In kleine groepjes kun je met hen van gedachten wisselen tijdens de zogenaamde sofa-gesprekken, maar ook kun je een persoonlijk gesprek met een expert reserveren. ‘s Middags schuift iedereen samen aan voor de lunch.

Een gepersonaliseerde dagplanning, die rekening houdt met jouw voorkeuren, zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen. Omdat het event bedoeld is voor groeiende en mature ondernemingen, is een voorwaarde voor inschrijving dat je minstens drie jaar actief bent en medewerkers hebt.


Programma
Je kan kiezen uit volgende thema’s en experten

Hoe bouw jij een differentiërende bedrijfscultuur? - Ilse Jansoone
Ilse Jansoone neemt je mee in haar HR ervaringen binnen de extreem snel groeiende en lerende omgeving van de digitale sector. Ze beschrijft hoe ze de typische bedrijfscultuur van Wijs heeft laten groeien aan de hand van haar 8 fundamenten. Hierop heeft ze een future proof HR beleid gebouwd dat talent aantrekt en engageert. Samen bekijken we hoe we uit deze case tips voor jouw bedrijf kunnen halen waarmee je direct aan de slag kan.

It’s the people, stupid! - Gunther Broucke
20 nationaliteiten op 80 vierkante meter – ondernemen in het spanningsveld tussen traditie, cultuur en samenleving. Als intendant van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor bewandelt Gunther Broucke dagelijks de fijne lijn tussen het zakelijke, het artistieke en het menselijke. Met het mantra “Je kan nooit lid zijn van Brussels Philharmonic, je bént Brussels Philharmonic” brengt hij de drijvende kracht achter een grote culturele organisatie in kaart.

Succesvol recruteren -Philip Vlaminck
Hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek? Philip Vlaminck van Verhaert New Products & Services geeft graag zijn kijk op recruteren anno 2017. Aan de hand van een aantal cases en best practices geeft hij tips voor een succesvolle werving en selectie.

Help, ik ben baas - Roeland Broeckaert
Als leidinggevende worstel je met heel concrete dilemma’s: Wat verdient je aandacht, en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Hoe ga je om met de spanning tussen korte en de lange termijn? Wanneer neem je de rol op van leider, manager of coach? Hoe kan je zacht zijn in de relatie en hard voor de resultaten? Roeland Broeckaert, leiderschapscoach en auteur van het boek 'Dienend Leidinggeven' geeft antwoorden.

Burn-out vermijden - Renate Breuer (i.s.m. mediarte)
Hoe burn-out vermijden? Gemiddeld worstelt ongeveer 15 procent van de werknemers met een burn-out. In de creatieve sector ligt dat percentage zelfs nog hoger. Door een hoge werkdruk, maar ook door de grote bevlogenheid van de mensen die in deze sector aan de slag gaan en die bovendien steeds vaker met minder middelen moeten werken. Toch kan het wegvallen van getalenteerde mensen vermeden worden, weet Renate Breuer. Zij is niet alleen ervaringsdeskundige wat betreft burn-out, ook heeft ze er voor een stuk haar werk van gemaakt, als consulent bij mediarte, coach en stressexpert. Ze deelt graag haar beste adviezen tijdens haar sofa-sessie.

Verandering en conflicten - Lieven Vandendriessche
Lieven heeft na 13 jaar brede HR-ervaring en 5 jaar als zelfstandig consultant wel al een en ander gezien, maar verandering en hoe ermee om te gaan zijn wel een rode draad. Of het nu om strategische omschakelingen, organisatorische wijzigingen of een persoonlijk verandertraject gaat. Verandering gaat gepaard met grote en kleine conflicten, weerstand, loslaten en boos zijn, en opnieuw veerkracht vinden. Niets menselijks hoeft ons vreemd te zijn. Lieven kijkt graag mee naar jouw specifieke context als creatieve ondernemer om je met nieuwe inzichten naar huis te sturen.

Werken met freelancers - Eric Goossens
Hoe bouw je een netwerk van goede freelancers uit, en hoe kun je ze aan je binden? Hoe maak je goede afspraken? Wat zijn de belangrijkste valkuilen als je met freelancers werkt? Eric Goossens is co-founder van productiehuis/ animatiestudio Walking the Dog. Met 30 jaar ervaring in de audiovisuele sector, is hij de geknipte persoon om zijn bevindingen met jou te delen.

Verloning - Charlotte Van Brabander
Charlotte Van Brabander, HR consultant KMO bij SD Worx vertelt je alles over het opzetten van een motiverend en prestatiegericht loonbeleid. Loopbaanpaden, een performantiecyclus, variabele verloning, merit matrixen zijn haar niet onbekend. Verder weet ze ook hoe het engagement in je onderneming te verhogen en wat hierin vaak belangrijke werkpunten zijn.


Wanneer?
Op dinsdag 7 november van 10u00 - 17u00Inschrijven