Actieplan Psychosociale Risico’s - najaar 2017

Actieplan Psychosociale Risico’s - najaar 2017

Actieplan Psychosociale Risico’s - najaar 2017

Naar aanleiding van de risicoanalyse mediasensor lanceerde mediarte in het najaar van 2016 en in het voorjaar van 2017 de eerste Actieplannen Psychosociale Risico’s. Dit najaar zet mediarte opnieuw in op sensibilisering en preventie, het verlenen van advies, tools ter preventie van burn-out en tal van opleidingen. Bij deze stellen we dan ook ons nieuw Actieplan - najaar 2017 voor.

Lees meer

Hoe maak ik zelf een Actieplan?

Sinds de nieuwe wetgeving rond psychosociale risico’s van kracht is, zijn bedrijven niet alleen verplicht om een risicoanalyse te maken. Op basis van de resultaten moet ook actie op bedrijfsniveau worden ondernomen. Maar hoe begin je aan zo’n Actieplan? We leggen het uit aan de hand van een eenvoudig drie-stappen-plan.

Lees meer

Wens je liever persoonlijk advies bij het opmaken van een Actieplan voor je bedrijf? Dat kan.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken

netwerk1_Fotorb.jpgSharing is Caring

In samenwerking met Medialaan organiseert mediarte voortaan ieder kwartaal een 'Sharing is Caring' sessie rond uiteenlopende HR-topics. Tijdens deze sessies is het de bedoeling om kennis te delen over de grenzen van mediabedrijven heen.

Op donderdag 28 september vindt ons eerste netwerk plaats met als onderwerp: Talent Sharing. Is de audiovisuele sector klaar voor talent sharing en hoe pak je dat het best aan? In het gezelschap van twee experten ter zake wordt naar antwoorden gezocht op deze en andere vragen.

Praktisch

Experten - Martine Beyers (Enkira) & Joost Cottyn (Connecting Talent)

Moderator - Renate Breuer (mediarte)

Datum - Donderdag 28 september 2017

Tijdstip - Van 14 - 17u

Locatie - Medialaan - Medialaan 1 - 1800 Vilvoorde

Inschrijven

Om ook de komende thema's zoveel mogelijk af te stemmen op de noden van de mediabedrijven vragen we jullie input. Ben je geïnteresseerd in onze netwerksessies? Barst je van de ideeën over mogelijke topics of wenst jouw bedrijf een keer als host op te treden tijdens een sessie? Laat het ons weten via deze link en we houden je verder op de hoogte.

Persoonlijke begeleidingPB1 2_Fotor.jpg

Naast de acties die mediarte reeds onderneemt, onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om onze dienstverlening verder uit te breiden in de vorm van persoonlijke begeleiding voor medewerkers. Deze begeleiding zou zowel stress- en time management omvatten als loopbaanbegeleiding. Ben jij of is jouw bedrijf hierin geïnteresseerd?

Laat het ons weten

 

 

Enkele opleidingen uit ons aanbod met het mediasensor-label

  • 28/09/2017 - Doorgroeien tot leidinggevende

Vraag je je ook af hoe je eraan moet beginnen om je oude collega’s aan te sturen omdat je voordien zelf deel was van het team? Is leidinggeven nieuw voor je? Deze opleiding helpt je om je nieuwe rol als leidinggevende op te nemen.

Meer info of inschrijven

  • 05/10/2017 - Interviewtechnieken voor professionals

Je hebt al vaker interviews afgenomen, maar je voelt dat je er meer uit wil halen. Je wil meer emotie en sneller tot de kern van de zaak komen. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt vanuit ieders persoonlijke achtergrond.

Meer info of inschrijven

  • 10 & 17/10/2017 - Leidinggeven aan creatievelingen

Wat is je eigen sociale stijl, hoe herken je een aankomende crisis en hoe kun je die op het juiste niveau benaderen? Deze 2-daagse opleiding geeft inzicht in je eigen leidinggevende stijl en reikt tools aan om coachend aan te sturen.

Meer info of inschrijven

Mediasensor-labelFB.jpg


Bekijk hier ons hele opleidingsaanbod