Premies voor opleidingen

Elke opleiding, cursus of workshop kan een financiële ondersteuning krijgen wanneer:

* De kennis en/of vaardigheid die wordt bijgebracht leidt tot het beter uitoefenen van één van de beroepen in de sector en bruikbaar is binnen meerdere bedrijven in de sector.

* Elke deelnemer aan deze opleiding bewust en gepland afstand neemt van het werk om de nieuwe kennis en/of vaardigheid op te steken. Er worden tijd en middelen voorzien om te leren, weg van de werkplek. Het gaat over een kwalitatief en gestructureerd opleidingsmoment.

* Deze minstens 2 uur duurt (én minstens 2 uur per opleidingsdag). Per opleidingsdag komt maximaal 8 uur in aanmerking. 

Voor wie?

Hoeveel bedraagt de premie?

Hoe aanvragen?

Wanneer aanvragen?    


Log hier in voor jouw premieaanvraag 

De eerste keer? Vraag een login aan 

Ondersteuning bij aankoop van zelfstudiemateriaal, abonnementen voor online leerplatformen en deelname aan seminaries, congressen en lezingen

 

Bekijk de handleiding hier  
Bekijk het premiereglement hier   


Voor wie?

Iedereen die werkzaam is in de audiovisuele sector kan een premie aanvragen voor een opleiding, cursus of workshop gevolgd in 2017. Van een medewerker voor radio of televisie tot een zelfstandig ontwikkelaar van web applicaties of games. 

Je kan een premie aanvragen als bedrijf, maar ook als werknemer, zelfstandige of interimkracht in de audiovisuele sector.
terug naar boven


 
Hoeveel bedraagt de premie?

De tussenkomst is maximaal 40%. 

Voor externe opleidingen waarbij de opleider GEEN personeelslid is, en er dus een factuur dient betaald te worden, wordt de premie berekend op basis van de factuur die de externe opleider hiervoor aanrekent:

  • voor elke opleiding in open aanbod is de aanvaarde opleidingskost begrensd op 70€ per gevolgd opleidingsuur per deelnemer met een maximum van 8 uur per opleidingsdag en minimaal 3 uur per opleidingsdag.
  • voor elke opleiding binnen 1 bedrijf georganiseerd en waarvan de opleider geen personeelslid is, is de aanvaarde opleidingskost begrensd op 140€ per gevolgd opleidingsuur per groep met een maximum van 8 uur per opleidingsdag en minimaal 3 uur per opleidingsdag.

 Voor interne opleidingen waarbij de opleider WEL een personeelslid is, en er dus geen factuur dient betaald te worden, wordt de premie berekend op basis van een bepaalde kost van 55€ per opleidingsuur.  

terug naar bovenHoe aanvragen? 

De aanvraag gebeurt via een online aanvraagsysteem (zie handleiding). 

Voor elke externe opleiding, waarbij de opleider GEEN personeelslid is, dient elke aanvraag voor de aangegeven deadline ingegeven te worden in het systeem en minimaal vergezeld te worden van volgende documenten:

  • Het inhoudelijk programma en praktische informatie (opleider, prijs, locatie)
  • Een kopij van de factuur 
  • Een deelnamebewijs (b.v. naam deelnemer op factuur, certificaat, bevestigingsmail, planningsheet, ...)

Voor elke interne opleiding waarbij de opleider WEL een personeelslid is, dient elke aanvraag minstens 1 week voor aanvang ingegeven te worden in het systeem en minimaal vergezeld te worden van volgende documenten:

 

De eerste keer vraag je hier een login aan

Je ontvangt een mail met je inloggegens en hyperlink naar het aanvraagsysteem. Je logt in het systeem in en laadt alle documenten op. 

terug naar boven


Wanneer indienen?

Elke aanvraag voor een opleiding gevolgd in 2017 kan tot uiterlijk 31/01/2018 ingediend worden.
(retroactieve toepassing tot 01/01/2017)

In 2017 gebeurt eveneens een terugbetaling na het afsluiten van elk kwartaal.
Hiervoor zijn de uiterste data van indiening als volgt vastgelegd:

  • voor opleidingen uitgevoerd tussen 01/01/2017 tot en met 31/03/2017 kunnen aanvragen ingediend worden tot uiterlijk 30/06/2017
  • voor opleidingen uitgevoerd tussen 01/04/2017 tot en met 30/06/2017 kunnen aanvragen ingediend worden tot uiterlijk 31/07/2017
  • voor opleidingen uitgevoerd tussen 01/07/2017 tot en met 30/09/2017 kunnen aanvragen ingediend worden tot uiterlijk 31/10/2017
  • voor opleidingen uitgevoerd tussen 01/10/2017 tot en met 31/12/2017 kunnen aanvragen ingediend worden tot uiterlijk 31/01/2018


Bekijk hier het volledige premiereglement

terug naar boven  


Je Persoonlijke login aanvragen

In welke hoedanigheid zal je een premie aanvragen? 

terug naar boven