Meer weten over

Lanceer je eigen project

Wil je zelf een audiovisueel project lanceren en zou je voor de administratieve uitwerking ervan graag begeleid en ondersteund worden? Hiervoor bestaan er verschillende instellingen, zoals activiteitencoöperaties, die je met raad en daad kunnen bijstaan.

Een activiteitencoöperatie coacht niet-werkende werkzoekenden naar zelfstandig ondernemerschap. Ze geeft mensen de kans om -mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan- zonder risico hun ondernemingsidee in de markt uit te testen met het oog op de uitbouw van een rendabele zelfstandige activiteit. De verschillende activiteitencoöperaties bieden bovendien de mogelijkheid om je activiteit in reële omstandigheden uit te testen terwijl je je statuut als werkzoekende behoudt.

Activiteitencoöperaties:

 

Informatie verzamelen over de do’s en don’ts bij het oprichten van een project in de creatieve of culturele sector vormt het expertisedomein van volgende instanties:

  • Kunstenloket is het aanspreekpunt voor zakelijk en juridisch advies voor kunstenaars en organisaties in de culturele en creatieve sectoren
  • Agentschap Ondernemen is een platform voor ondernemers waarop allerhande informatie over financiering, subsidies en vergunningen ter beschikking wordt gesteld

 

Zoektocht naar financiering
Hoewel er meer manieren bestaan om aan financiële middelen te raken om je audiovisueel project te realiseren, geven we alvast een aantal belangrijke namen van organisaties die gespecialiseerd zijn in deze materie.

 

Twijfel daarnaast zeker niet om deel te nemen aan wedstrijden of om in te gaan op projectoproepen. Dit zijn alternatieve manieren om visibiliteit te creëren, coaching te verkrijgen en nieuwe contacten te leggen.