Duurzaamheid: Handige tools

De audiovisuele sector is veelal een jonge sector. Toch zullen ook in de media mensen langer aan de slag moeten blijven. mediarte.be geeft enkele handige tools mee om werk te maken van duurzame loopbanen.

Langer aan het werk                              toolbox.jpeg

  • Werkgoesting: Het zelfbevragingsinstrument Werkgoesting gaat over kritische condities voor een leeftijdsbewust en duurzaam personeelsbeleid.
  • Doe de scan ‘Hoe goed is uw loopbaanbeleid?’: Door middel van deze scan van SD Worx leer je hoe het loopbaanbeleid van je bedrijf of organisatie scoort op het vlak van duurzaamheid. Hierbij wordt er gepolst naar drie aspecten: werkbaar werk, inzetbaar talent en groei & ontplooiing.
  • Toetsingslijst ‘Goede redenen om langer aan de slag te blijven’: Deze toetsingslijst is een perfecte oefening voor het loopbaangesprek. Aandacht voor de loopbaan, veranderingen, blijvende ontwikkeling – ongeacht leeftijd. Dat is leeftijdsbewust personeelsbeleid. Zo houdt je ook rekening met de behoeften en mogelijkheden van oudere medewerkers.
  • Quickscan: Het geheim van een succesvolle organisatie die een mooie toekomst tegemoet gaat? Een mix van jongere en oudere medewerkers.
  • Leeftijdsscan: Al eens stilgestaan bij de uitstroom van ervaren medewerkers en welke waardevolle kennis en competenties je zo dreigt te verliezen? Start met de Leeftijdsscan.
  • Generatiebril: Via inzicht in verschillen en gelijkenissen wil de hogeschool Gent medewerkers bewust maken van de krachten van elke generatie. Van hieruit wil het project inzicht, interactie en samenwerking tussen de generaties bevorderen.

Motivatie

  • Motivatiemeter: Ontdek hoe het met jouw motivatie gesteld is met de motivatiemeter van Randstad en vergelijk jouw resultaten met die van de gemiddelde Belg.

Competenties

Stress

  • Werkstress? Een handige gids rond psychosociale risico’s op het werk.

Meer tools via werkbaarwerk.be en talentontwikkelaar.be.

Lees hier meer over onze campagnes rond werkbaar werk