Dossier Burn-out

Een sector waarin deadlines elkaar snel opvolgen en waarin heel wat flexibiliteit verwacht wordt van gedreven werknemers, is gevoeliger voor burn-out. Maar wat is burn-out nu precies? En wat is het zeker niet?

Velen denken dat burn-out louter ‘tussen de oren’ zit, wat in de letterlijke zin ook het geval is. De voortdurende aanmaak van stresshormonen maakt dat je hersenen aanhoudend in de fight or flight-respons verkeren. Deze reflex dient normaal gesproken enkel om te overleven in gevaarlijke situaties, maar wanneer deze reflex chronisch wordt beleefd, worden je hersenen overbelast. Dat kan dramatische gevolgen hebben. Een burn-out is namelijk een energiestoornis die het gevolg is van chronische stress en betekent zowel fysieke, emotionele als mentale uitputting.


         

Een uitspraak van formaat 

Vandaag de dag riskeert één medewerker in de AV-sector op vier een burn-out

         

 

Op onze website lees je in Dossier Burn-out alles over de oorzaken en gevolgen van burn-out, maar vooral ook hoe je er eentje kan voorkomen. Lijken stress en burn-out op dit moment nog ver van je bed? Onthou dan zeker dat voorkomen nog altijd stukken beter is dan achteraf genezen. Je kunt dus niet geïnformeerd genoeg zijn.

 

 

 

 

 

 

Gulden tip ter preventie van burn-out

Neem regelmatig time-outs, ook al heb je het nog zo druk op dat moment