Diversiteit op de werkvloer

Niet alleen is discriminatie op de werkvloer verboden en spelen moreel-ethische kwesties een rol als het op diversiteit aankomt. Diversiteit achter de schermen draagt ook bij aan diversiteit in de beeldvorming. Op dat vlak vervullen de media een belangrijke maatschappelijke functie voor gelijke kansen en is een gedegen diversiteitsbeleid in de AV-sector zeker van belang.

Met een uitstroom van -voornamelijk vrouwelijke- 35-plussers uit de audiovisuele sector gaat er niet enkel een stuk diversiteit verloren, ook betekent dit een verlies van talent en ervaring. Daarbij zorgen de ondervertegenwoordiging van mensen met een beperking of nieuwe Vlamingen achter de schermen ervoor dat diezelfde ondervertegenwoordiging op het scherm geldt.

Of je nu vrouw, een oudere werknemer, een persoon met een beperking of een nieuwe Vlaming bent, iedereen heeft andere talenten en behoeften en dat vraagt om talentmanagement op maat. Niet voor niets zorgt het benutten van ervaring en competenties voor meer creativiteit én een betere werksfeer.

Lees meer over:

Conflicten op de werkvloer

Divers leidinggeven

Diversiteit hanteren

Diversiteitsbeleid

Getuigenissen

Kies voor diversiteit

Kleur je media

Pesten op het werk

Talent en diversiteit

Handige tools