Apply


Zorgen dat je wordt opgemerkt door een werkgever is zeker en vast niet het leukste gedeelte van je professionele carrière, niettemin onvermijdelijk. We helpen je alvast op weg.

Van werkgevers en professionals binnen de sector hebben we een aantal tips meegekregen, in lijn met de verwachtingen die zij koesteren tegenover ‘nieuwkomers’.

"Doe en durf. Onderneem, proef alles en je zal snel je unieke meerwaarde ontdekken. Pak die vast en geef gas." En andere goede raad van pro's.

In 2016 studeerde Charlotte Dewulf af aan het RITCS in Brussel waar ze Regie studeerde. Inmiddels werkt ze als regisseur voor kinderfilms. Maar helemaal van een leien dakje verliep alles niet onmiddellijk. Daarom geeft ze haar ultieme do’s & don’ts voor starters mee.

Tien jaar werkte ze in de functie van producer tot ze geleidelijk doorgroeide in een overkoepelende, ondersteunende functie en ook personeelsgebonden en juridische zaken in haar pakket opnam.

Je zal ergens moeten beginnen en net daarom raden wij je aan om je competenties zoveel mogelijk te perfectioneren door middel van stages. Misschien beschik je wel over het juiste profiel waarnaar je stagebedrijf op dat moment op zoek is en word je na afloop van de stage aangenomen.

De 24-jarige Lore Eeckelers studeerde Communicatiewetenschappen aan UGent met als afstudeerrichting film- en televisiestudies.

Als het kriebelt om je competenties aan te scherpen, kan je steeds terecht bij verscheidene opleidingsinstellingen en professionele organisaties voor workshops en opleidingen. 

Miet Bourlon werkt al geruime tijd bij Studio 100 en is recruiting manager. Wat zijn haar sollicitatie-tips?

Laurens Dejonckere is camera operator / monteur bij NTV, het productiehuis achter PlattelandsTv. Na zijn opleiding aan de Howest in Kortrijk vond hij werk via een stage.