Afwisseling op het werk

Wie voldoende autonomie heeft in een afwisselende job is gemotiveerder en leert gaandeweg ook bij op het werk (werkbaarheidsmonitor 2013). Onder afwisseling wordt de mate verstaan waarin je functie-inhoud een divers takenpakket omvat en beroep doet op je vaardigheden. Volgens de werkbaarheidsmonitor verval je al snel in routine en raak je gedemotiveerd wanneer deze afwisseling er niet is. Want net zoals gevarieerd eten gezond is, is gevarieerd werken dat ook en heeft iedereen een natuurlijke behoefte aan nieuwe uitdagingen.

Aan afwisseling ontbreekt het in de media zelden. Meestal wordt er projectmatig gewerkt waardoor taken en vaak ook locaties elkaar regelmatig afwisselen. Toch zijn niet alle jobs in de media even gevarieerd en is het geen evidentie om binnen de sector zomaar van richting te veranderen of door te groeien. Daarnaast betekent een job in de media vaak dat er een grote flexibiliteit van medewerkers wordt gevraagd. Verder staan slechts weinig werkgevers paraat om te zorgen dat je de nodige bijscholing krijgt. Vooral als je slechts tijdelijk aan de slag bent voor één bepaald project.


Doodlopend spoor

Het gevolg is dan dat je je maar moet zien te redden on the job of dat je op de duur het gevoel krijgt op een doodlopend spoor te zitten. En dat kan wel eens voor problemen zorgen. Wat doe je bijvoorbeeld als er de nodige acrobatische toeren van jou worden verwacht terwijl de organisatie waarvoor je werkt zelf niet altijd even flexibel is?

Ook de zich snel ontwikkelende techniek vraagt om voortdurende bijscholing om een beetje bij te blijven, maar hier wordt niet altijd tijd of geld voor vrijgemaakt. Als je niet uitkijkt, loop je dus hopeloos achter met je knowhow en zeker als freelancers kan je dat de broodnodige jobs kosten.

Voor je fysieke welzijn is afwisseling op je werk eveneens van groot belang. Als je bijvoorbeeld altijd lichamelijk zware taken moet doen, zoals camera- of geluidsmensen, kan je lichaam overbelast raken. En wanneer je dag in dag uit voor een computerscherm zit, bestaat dan weer de kans dat je RSI, nek- of rugklachten ontwikkelt.

De vierde campagne van mediarte.be rond werkdruk en flexibiliteit in de media gaat dieper in op de vraag hoe je voor voldoende afwisseling op de audiovisuele werkvloer kan zorgen, zonder het slachtoffer te worden van een te grote flexibiliteit.

Bron: werkbaarwerk.be


Lees meer over:

Bore-out

Flexibiliteit en snel schakelen

Handige tools

Oude gewoonten en uitstelgedrag

Projectmatig werken

Stilstaande vooruitgang

Tips & tricks

VIDEO: "Frituren hebben ze altijd nodig"

Werk in beweging


 

VIDEO: “Frituren hebben ze altijd nodig” Roos Van Acker combineert sinds lange tijd haar tv carrière met radiowerk. Erik Gordts en David Ottenburgh werkten vroeger achter de schermen als audiovisuele creatievelingen, vandaag staan ze samen aan het hoofd van productiehuis DEDSIT. In gesprek met mediarte.be lieten zij hun licht schijnen over afwisseling, flexibiliteit en duurzame loopbanen in de media. Bekijk video


 

Lees meer over mediasensor

Lees hier meer over ons Dossier Duurzame loopbanen

Lees hier meer over ons Dossier Burn-out

Lees hier meer over onze eerste campagne: Werkdruk

Lees hier meer over onze tweede campagne: Emotionele belasting

Lees hier meer over onze derde campagne: Autonomie

Lees hier meer over onze vijfde campagne: Ondersteuning door leidinggevenden

Lees hier meer over de wetgeving die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de psychosociale risico's en werkbaar werk 

 

Met de steun van de Vlaamse Overheid & ESF